Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Pani dokonała dziś u mnie zakupu o godzinie 13.05.
Paczkę spakowałam i o godzinie 13.20 już nie mogę zamówić podjazdu na dziś, tylko dopiero na jutro.
Według allegro mam ją wysłać do dziś do północy. Skąd te obliczenia skoro nie mogę już o tej godzinie zamówić podjazdu?
Bardzo proszę o nie liczenie tego zamówienia do jakości sprzedaży (terminowe wysyłki).
nr zamówienia: e7897fa0-21c4-11f0-9d3b-0d5480ea9eab
@MonikaBerger udostępniasz wysyłki do 14 więc skoryguj to jak nie masz możliwości nadawać paczek 😞
@kostas11 Mam tak ustawione tylko dla metody inpost !
@MonikaBerger nie tylko 🙂 masz ustawione dla innych metod ? bo inaczej biorą z algorytmu 😞
@kostas11 ja tego nie ustawiałam w ustawieniach jeśli chodzi o godziny dostawy.
Weszłam w ofertę i sprawdziłam jak się wyświetlają dane wysyłki, jest tam napisane że to liczone przez allegro na podstawie moich wcześniejszych wysyłek
@MonikaBerger skoro ustawiłaś dla Inpost godzinę 14 to czy masz ustawione dla pozostałych np. 12 bo brak wpisania tam godziny allegro będzie brało z kosmosu czasy wysyłki 😞
@kostas11 Mam ustawione jeszcze dla DHL i DPD na 8.00. Reszty przewoźników nie wpisywałam. Jakoś dla mnie to zrozumiałe że skoro już podjazdu nie można zamówić to i wysłać też się nie da. Wielkie dzięki za info, zaraz ustawie te godziny dla wszystkich przewoźników
@MonikaBerger Zamówienie na ten moment nie jest opóźnione, więc nie mogę wykluczyć go z jakości sprzedaży.
Przewidywany czas dostawy to nie tylko Twoja deklaracja wysyłki, ale również historia wcześniej realizowanych przez Ciebie zamówień oraz inne czynniki. Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje na ten temat.
@N_Nitka28 Zamówienie na ten moment jest już opóźnione.
Pomimo że wczoraj zamówiłam podjazd na dziś po tą paczkę i jedyne godziny odbioru to 8,00-8,30 to nikt się nie zjawił.
@MonikaBerger widzę, że zamówienie nie zostało uznane za opóźnione - widzę, że będzie to przeliczone 29 kwietnia, daj wtedy proszę znać czy po tym czasie oznaczymy zamówienie za opóźnione. Zamówienie nie zaliczyło się jedynie do miary szybkiej wysyłki - nie przyznajemy punktów ujemnych w tej mierze.
W sprawie braku zrealizowanego podjazdu, zgłosiłam prośbę o interwencję do oddziału.
U mnie, na przykład, niektórzy kurierzy jeżdżą tylko rano albo tylko po południu, raz dziennie. Dowiedziałem się o tym przypadkiem, kiedy dzwoniłem do kuriera DPD — powiedział, że rozwozi paczki tylko rano i później nikt już nie odbierze przesyłki, nie ma drugiego kuriera na jego miejsce z tej samej firmy więc tylko rano może odebrać paczkę i ustalanie godziny nic nie daje bo jak jest w moim rejonie to leci jednym kursem. Zawsze podjeżdza ale nie wdług ustalonej godziny tylko według swojego kursu rano bo tylko rano jest w mojej miejscowości i to moze byc przedział czasowy od 8.30- do nawet 10.30 bo czasami zaczyna wczesniej a czasami ma opoznienie. InPost na przykład jest w mojej miejscowości w godzinach tak przed południem albo po południu a DHL to juz wogole w godzinach bardzo poznych od 16-18. Najlepiej zadzwonić do kuriera bo zwykle jezdzi ten sam i sie zapytać. Może w miastach kursuje wiecej kurierów z tej samej firmy. Ja jestem z okolic i u mnie tylko jeżdzi jeden i ten sam zazwyczaj, raz dziennie. Warto więc zadzwonić do kuriera i zapytać w jakich godzinach zwykle ma kurs w ciągu dnia. Przeciez oni się nie teleportują na daną godzinę, mają swoje kursy i trasy 🙂
@HYDROREN Niestety mieszkam na obrzeżasz, więc kurier zawsze jest ten sam i przyjezdza raz dziennie. Niestety nie mam nr bo zazwyczaj się z nim mijam i zgarnia mi paczki spod firmy. Wiem że te godziny podjazdów to tylko takie ooo. Zazwyczaj pojawia się u mnie koło 13
@MonikaBerger otrzymałam informację, że nadawcy nie było pod adresem 26.04 o godzinie 9:35. Dlatego zlecenie odbioru paczki zostało przełożone na poniedziałek.
@Sa_nova Dobre sobie, nie chciało się chyba w sobotę jeździć. Cały czas jestem na miejscu a paczka czeka przed bramką jak zawsze z wielkim napisem ALLEGRO ONE
@MonikaBerger dziękuję za informację, przekazałam ją do oddziału żeby wyjaśnić sytuację z podjazdem kuriera.