anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup towarów a podjazd kuriera- nie można spełnić deklaracji wysyłki

MonikaBerger
#11 Animator#

Witam, 

Pani dokonała dziś u mnie zakupu o godzinie 13.05. 

Paczkę spakowałam i o godzinie 13.20 już nie mogę zamówić podjazdu na dziś, tylko dopiero na jutro.

Według allegro mam ją wysłać do dziś do północy. Skąd te obliczenia skoro nie mogę już o tej godzinie zamówić podjazdu?

Bardzo proszę o nie liczenie tego zamówienia do jakości sprzedaży (terminowe wysyłki).

nr zamówienia: e7897fa0-21c4-11f0-9d3b-0d5480ea9eab

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

kostas11
#21 Demiurg#

@MonikaBerger udostępniasz wysyłki do 14 więc skoryguj to jak nie masz możliwości nadawać paczek 😞

Zrzut ekranu 2025-04-25 133420.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

MonikaBerger
#11 Animator#

@kostas11 Mam tak ustawione tylko dla metody inpost !

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@MonikaBerger nie tylko 🙂 masz ustawione dla innych metod ? bo inaczej biorą z algorytmu 😞

Zrzut ekranu 2025-04-25 134716.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

MonikaBerger
#11 Animator#

@kostas11  ja tego nie ustawiałam w ustawieniach jeśli chodzi o godziny dostawy. 

Weszłam w ofertę i sprawdziłam jak się wyświetlają dane wysyłki, jest tam napisane że to liczone przez allegro na podstawie moich wcześniejszych wysyłek

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@MonikaBerger skoro ustawiłaś dla Inpost godzinę 14 to czy masz ustawione dla pozostałych np. 12 bo brak wpisania tam godziny allegro będzie brało z kosmosu czasy wysyłki 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

MonikaBerger
#11 Animator#

@kostas11  Mam ustawione jeszcze dla DHL i DPD na 8.00. Reszty przewoźników nie wpisywałam. Jakoś dla mnie to zrozumiałe że skoro już podjazdu nie można zamówić to i wysłać też się nie da. Wielkie dzięki za info, zaraz ustawie te godziny dla wszystkich przewoźników

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@MonikaBerger Zamówienie na ten moment nie jest opóźnione, więc nie mogę wykluczyć go z jakości sprzedaży. 

Przewidywany czas dostawy to nie tylko Twoja deklaracja wysyłki, ale również historia wcześniej realizowanych przez Ciebie zamówień oraz inne czynniki. Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje na ten temat. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MonikaBerger
#11 Animator#

@N_Nitka28  Zamówienie na ten moment jest już opóźnione.

Pomimo że wczoraj zamówiłam podjazd na dziś po tą paczkę i jedyne godziny odbioru to 8,00-8,30 to nikt się nie zjawił.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@MonikaBerger widzę, że zamówienie nie zostało uznane za opóźnione - widzę, że będzie to przeliczone 29 kwietnia, daj wtedy proszę znać czy po tym czasie oznaczymy zamówienie za opóźnione. Zamówienie nie zaliczyło się jedynie do miary szybkiej wysyłki - nie przyznajemy punktów ujemnych w tej mierze.

W sprawie braku zrealizowanego podjazdu, zgłosiłam prośbę o interwencję do oddziału. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HYDROREN
#10 Popularyzator#

U mnie, na przykład, niektórzy kurierzy jeżdżą tylko rano albo tylko po południu, raz dziennie. Dowiedziałem się o tym przypadkiem, kiedy dzwoniłem do kuriera DPD — powiedział, że rozwozi paczki tylko rano i później nikt już nie odbierze przesyłki, nie ma drugiego kuriera na jego miejsce z tej samej firmy więc tylko rano może odebrać paczkę i ustalanie godziny nic nie daje bo jak jest w moim rejonie to leci jednym kursem. Zawsze podjeżdza ale nie wdług ustalonej godziny tylko według swojego kursu rano bo tylko rano jest w mojej miejscowości i to moze byc przedział czasowy od 8.30- do nawet 10.30 bo czasami zaczyna wczesniej a czasami ma opoznienie. InPost na przykład jest w mojej miejscowości w godzinach tak przed południem albo po południu a DHL to juz wogole w godzinach bardzo poznych od 16-18. Najlepiej zadzwonić do kuriera bo zwykle jezdzi ten sam i sie zapytać. Może w miastach kursuje wiecej kurierów z tej samej firmy. Ja jestem z okolic i u mnie tylko jeżdzi jeden i ten sam zazwyczaj, raz dziennie. Warto więc zadzwonić do kuriera i zapytać w jakich godzinach zwykle ma kurs w ciągu dnia. Przeciez oni się nie teleportują na daną godzinę, mają swoje kursy i trasy 🙂

oznacz moderatorów

MonikaBerger
#11 Animator#

@HYDROREN Niestety mieszkam na obrzeżasz, więc kurier zawsze jest ten sam i przyjezdza raz dziennie. Niestety nie mam nr bo zazwyczaj się z nim mijam i zgarnia mi paczki spod firmy. Wiem że te godziny podjazdów to tylko takie ooo. Zazwyczaj pojawia się u mnie koło 13

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@MonikaBerger otrzymałam informację, że nadawcy nie było pod adresem 26.04 o godzinie 9:35. Dlatego zlecenie odbioru paczki zostało przełożone na poniedziałek. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MonikaBerger
#11 Animator#

@Sa_nova Dobre sobie, nie chciało się chyba w sobotę jeździć. Cały czas jestem na miejscu a paczka czeka przed bramką jak zawsze z wielkim napisem ALLEGRO ONE

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@MonikaBerger dziękuję za informację, przekazałam ją do oddziału żeby wyjaśnić sytuację z podjazdem kuriera. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów