anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot allegro Orlen paczka

pa_84
#8 Zapaleniec#

Zwróciłem produkt za pomocą automatu pączkowego Orlen zgodnie z instrukcją, tzn. napisałem kod na paczce i umieściłem w paczkomacie. Następnego dnia kurier ją odebrał i otrzymało status paczka w drodze. Mija już trzeci dzień takiego statusu. Co dalej zrobić?

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@pa_84 poprosiłam o sprawdzenie, dlaczego przesyłka nie otrzymała dalszych statusów. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@pa_84 wyjaśniamy, co stało się z przesyłką. Jeśli do 5 sierpnia nie zmieni statusu, złóż proszę reklamację za pomocą tego formularza

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pa_84
#8 Zapaleniec#

Dziękuję, czekam zatem

oznacz moderatorów

pa_84
#8 Zapaleniec#

Witam, mam kolejny problem z kolejnym zwrotem, został wydany do doręczenie po czym otrzymał status „ błędny region doręczenia”. Co to oznacza.

Druga sprawa jest taka, że nie dział link do formularza.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@pa_84 Wysyłam jeszcze raz link: 

https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje?srsltid=AfmBOoo_gKzBAIKNETY3nCWd_mzUX3VxI6Cpu0wpV...

Proszę Cię o podanie numeru tej drugiej przesyłki- sprawdzę to. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pa_84
#8 Zapaleniec#

AD00R2F881

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@pa_84 Sprawdzam to 😉 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@pa_84 Paczka wróciła na oddział, będzie ponowna próba doręczenia. Status był błędnie nadany. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pa_84
#8 Zapaleniec#

Dziękuję 

oznacz moderatorów

pa_84
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

niestety po trzech próbach nie udało się doręczyć przesyłki, rozumiem że paczka wróci do mnie.

Jakie dalsze kroki mam podjąć żeby zwrócić przedmiot i odzyskać pieniądze?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @pa_84, zgłosiliśmy interwencję u przewoźnika w sprawie tej przesyłki. Jak tylko otrzymamy odpowiedź i więcej informacji, wrócimy do Ciebie do tego wątku.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

pa_84
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

czy udało się coś ustalić z moją przesyłką, nie zmienia ona statusu od 6 sierpnia.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @pa_84! Ponieważ kurierowi nie udało się dostarczyć, przesyłki została skierowana do naszego magazynu i stamtąd zostanie wysłana do sprzedającego. 
Poprosiłam o wysłanie do Ciebie szczegółowych informacji w tej sprawie w wiadomości e-mail. 
Bardzo przepraszam za te problemy!  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pa_84
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, czy moja przesyłka została wysłana?
Czy mogę otrzymać potwierdzenie wysyłki i doręczenia ?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@pa_84 Ponagliłam Twoje zgłoszenie 53599174. Doradca niebawem udzieli Ci wszystkich informacji. Proszę Cię o cierpliwość. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@pa_84 

Potwierdzenie wysyłki powinno przyjść na maila po umieszczeniu przesyłki w maszynie nadawczej.

Co do potwierdzenia doręczenia, to Allegro Delivery nie świadczy usługi zwrotnego potwierdzenia odbioru, ani potwierdzenia doręczenia. 

oznacz moderatorów