Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie mogę wygenerować etykiety WE DO do Czech - wyskakuje błąd - problem z adresem nadawcy
@Hisert Cześć. 🙂 Jak dokładnie brzmi błąd i którego zamówienia dotyczy (podaj proszę jego numer) 🙂
nr zamówienia a4f48620-9e68-11ee-b5b1-5b63807c8ec9
Błąd przetwarzania
Pole "Dane nadawcy - adres" zawiera błędne dane: Otrzymany kraj nadawcy jest niewspierany dla żądanej metody dostawy
@Hisert Przewoźnik WE|DO operuje tylko w Czechach, w związku z czym nie można zamówić paczki z nadaniem w Polsce lub w innym kraju. Nie powinieneś mieć tej metody w swoim cenniku, jeśli nie nadajesz z Czech.
Dziś rozmawiałam z obsługą Allegro i potwierdzono że jest to przesyłka odbierana przez Kuriera Inpost.
Kontaktowałam się dziś z Allegro i pracownik obsługi potwierdził że paczki te wychodzą z Polski.
Problem w tym że w ustawieniach dostaw nie mam tej opcji włączonej a ona i tak jest dostępna - jak to możliwe?
@Hisert "Problem w tym że w ustawieniach dostaw nie mam tej opcji włączonej a ona i tak jest dostępna - jak to możliwe": o jakiej opcji mówisz, o metodzie dostawy?
tak nie mam włączonej dostawy WE DO a mimo to klienci mogą ją wybrać
@Hisert Paczki WE|DO są obsługiwane — tak jak już napisałam wcześniej — tylko w Czechach.
Jeśli chodzi o nadania z Polski do Czech, to włącz metodę "Allegro International Czechy": paczki nadawane tą metodą są obsługiwane przez InPost.
W Cennikach dostaw musiałeś prawdopodobnie dodać WE|DO zamiast Allegro International. Metoda dostawy sama się nie mogła dodać 🙂