Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiony toner na skutek rzucania paczką przez Allegro ONE został uszkodzony (połamane elementy plastiku). Paczka była rzucona na płask, więc karton nie został pogięty. Uszkodzenia towaru wewnątrz odkryłem już po odebraniu przesyłki. Wiem że uszkodzono w drodze, bo jak robiłem zdjęcia do reklamacji okazało się że jest w tekturę wbity kamyk a raczej kawałek betonu. Zgłosiłem sprzedającemu, dałem zdjęcia, i uzgodniliśmy że wyśle mi ponownie i wystąpi do Allegro o zwrot za uszkodzoną przesyłkę. Wysłał mi taki sam toner tego samego dnia, i złożył reklamację do One. Wystarczy? Otóż nie.
Dzwoni do mnie miły pan z Allegro, że takie mają procedury i nie mogą wypłacić sprzedającemu nic bo potrzebne jest ODRĘCZNIE PODPISANE pismo, które muszę WYDRUKOWAĆ, że moją wolą jest by sprzedawca otrzymał odszkodowanie. Żądanie absolutnie sprzeczne z prawem (Art 61 KC). O zdrowym rozsądku nie wspominając.
Ma ktoś pomysł do jakiego urzędu to zgłosić? UOKiK?
A może wystarczy że każdy kogo to spotka zrobi dobre nagłośnienie na X czy fejsie?
PS. Pracownik na słuchawce miły i jak mi się wydaje rozumie absurd "procedur".
biuro obslugi klienta w alegro nie istnieje
Problem jest z interpretacją ustawy przez Allegro
W art 92 ustawy prawo pocztowe mamy:
1. W przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania usługi pocztowej prawo wniesienia reklamacji przysługuje:
1) nadawcy albo,
2) adresatowi - w przypadku gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczeń albo gdy przesyłka pocztowa lub kwota pieniężna określona w przekazie pocztowym zostanie doręczona adresatowi.
Allegro widzi w powyższym przepisie, obowiązek pisemnego zrzeczenia się przez adresata praw do przesyłki w celu zgłoszenia reklamacji przez nadawcę.
@pecela, @pecela
Została doręczona (potłuczona), więc 1.2 jest interpretowane prawidłowo. Oni nie negują że tym było rzucane. Mają problem z tym, że ich "procedury" są sprzeczne z kodeksem cywilnym, które jasno wskazują na to, że oświadczenie woli można złożyć w dowolny sposób, chyba że inna ustawa nakazuje stawienie się u notariusza lub złożenie podpisu w obecności pracownika/prokurenta (np. ustawowo tak mają telkomy i firmy energetyczne).
Na podstawie tego artykułu umowa z użytkownikiem Allegro jest zawierana przez "klik" a nie przez wizytę w "salonie" czy złożenie podpisu w obecności kuriera.
@Przemek50590
To wszystko mam w korespondencji z nimi mailowej i gadanej. Jak dotąd bicie piany jest najlepiej podsumować tak:
Pan się powołuje na kodeks ale musi pan zrozumieć, że nas obowiązują firmowe regulacje, a ten kodeks JEST SPRZECZNY z naszymi PROCEDURAMI.
To co mówi kodeks cywilny, nie ma za bardzo znaczenia. Liczy się to, co jest w ustawie prawo pocztowe oraz rozporządzeniu w sprawie reklamacji usługi pocztowej. Kodeks Cywilny wchodzi w grę dopiero przy pozwie przeciwko operatorowi o celowe zniszczenia przesyłki.
Ps. Przeczytaj jeszcze raz art 92 ust 1 pkt 2 ustawy. Gdzie tam masz napisane, że adresat ma się zrzeczec prawa do dochodzenia odszkodowania, aby nadawca mógł zgłosić reklamację?