Allegro, dzięki wielkie za KOLEJNĄ opóźnioną przesyłkę (A003MGK554).
Nie wiem po co w ogóle próbujecie konkurować z inpostem wprowadzając kupujących w błąd.
✌️
Jakie opóźnienie? Allegro Delivery ma deklarowany termin doręczenia na następny dzień roboczy, a gwarantowany do trzech dni roboczych. I teraz przesyłka została nadana 16 stycznia czyli deklarowany termin doręczenia to 19 stycznia, a gwarantowany do 21 stycznia. Tu nie upłynęł nawet jeden dzień roboczy od nadania.
A termin doręczenia widoczny w ofercie to tylko i wyłącznie przewidywanie Allegro. Nie określa tego ani przewoźnik, ani sprzedawca.
@pecela wiem, po prostu każdy sugeruje się tym, co widzi na aukcji. Mnie jako kupującego mało interesuje deklarowanym czas, którego nie widać na wstępie.
Niejednokrotnie jest to informacja na podstawie której właśnie tę formę dostawy w tej konkretnej aukcji się wybiera. W apce mam info, że paczka będzie u mnie do soboty 17. stycznia - i właśnie dlatego wybrałam tego Sprzedawcę i tę ofertę. 🙂
Akurat sprzedawca nie ma zbytnio wpływu na to kupujący widzi w ofercie. To Allegro decyduje, jaka data się wyświetla u kupującego, oficjalnie jest to na podstawie statystyk. Poza tym przy dacie jest info, że jest ona przewidywana przez Allegro.
Tym razem allegrowe AI nie trafiło.
Dlatego 'podziękowania' kieruję do Allegro, do Sprzedawcy nie mam zastrzeżeń - wysłał paczkę według wytycznych 😅