anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One, szwankuje przesyłanie kodów odbioru smsem

M.D-00 Geist
#8 Zapaleniec

W przeciągu miesiąca zdarzyła mi się już dwa razy sytuacja, że nie dostałem wiadomości sms z kodem odbioru. O tym, że przesyłkę można już odebrać, dowiedziałem się zaglądając do aplikacji albo wchodząc na stronę Allegro, kilka godzin po dostarczeniu.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@M.D-00 Geist Proszę, podaj numery zamówień, dla których nie otrzymałeś wiadomości sms. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#8 Zapaleniec

Pierwszego zamówienia już nie jestem pewien (być może to było c4a2b5a0-14e5-11f1-b5b0-551938c798b6, poza smartem), drugi to c9856e80-183e-11f1-8b7b-7598bb1a9895 (smart).

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@M.D-00 Geist sprawdziłam zamówienie c4a2b5a0-14e5-11f1-b5b0-551938c798b6 i wiadomość sms została poprawnie wysłana i doręczona 3.03.2026 o 11:38:37. W przypadku drugiego zamówienia faktycznie wiadomość SMS nie została wysłana. W pierwszej kolejności wysyłane jest powiadomienie MAIL oraz PUSH. Jeśli PUSH nie zostanie dostarczony na telefon użytkownika w ciągu 10 minut, wtedy wysyłany jest SMS. Powiadomienie musiało do Ciebie dotrzeć, dlatego nie wysyłaliśmy już wiadomości SMS. 

Alicja
oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#8 Zapaleniec

A, czyli to jest powiązane z aplikacją. Czy wyłączenie opcji powiadomień push "Gdy otrzymasz informacje o przesyłce" spowoduje, że sms będzie zawsze wysyłany?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@M.D-00 Geist potwierdzę to i wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
oznacz moderatorów