Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
17,18,21 i 22 października zamówiłem pięć przesyłek do nowo powstałego OneBoxa AL017KNT. Wszystkie przesyłki zostały zwrócone z Cholerzyna (sortownia ?) do nadawców - przy wszystkich jednakowy komunikat - błędne dane adresowe. Po czterech niedostarczonych przesyłkach napisałem do Allegro, pani odpisała, że to wina kuriera (Przyjrzałam się sprawie i najwidoczniej kurier podczas dostawy ustawił błędny status paczki przez co były one zwracane. Złożyłam już interwencję u kuriera więc problem nie powinien już występować - cytuję odpowiedź) . TU ZAZNACZĘ - PANI PRZYZNAŁA MI KUPON 20 ZŁ OD ALLEGRO NA ZAKUPY . Dziś gdy została cofnięta ostatnia paczka - ponownie napisałem - pan miał skontaktować się z Cholerzynem i dać mi odpowiedź ( Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację. Jestem w trakcie weryfikacji powodu zwrotu z oddziałem logistycznym.Gdy tylko otrzymam dodatkowe informację, wrócę do Pana z wiadomością- cytuję odpowiedź) , na którą czekam.
Czy ktoś w Allegro może ten błąd łaskawie naprawić i dać znać kiedy mogę do automatu zamawiać przesyłki ?
Będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie.
Na chłopski prosty rozum wydaje mi się, że automat źle został wgrany w system i sortownia nie widzi go i odrzuca paczki . Takie jest moje zdanie.
A002YGX1E9
A002YRK764 A002YRKGQ5 A002YRLKK8
A002YK90L8
A002ZD26J8
A002ZPTZY1
Łącznie pięć paczek
@Adnaruk Jeśli sprawa jest już wyjaśniana w korespondencji mejlowej, poczekaj na kolejną odpowiedź. Mam nadzieję, że tym razem uda się trwale rozwiązać ten problem.
Dostałem odpowiedź o treści: Niestety oddział poinformował mnie, że automat nie jest obsługiwany w tej usłudze.
Proszę o zinterpretowanie tego zdania.
Bo automat OneBox jest dedykowany chyba tylko do zakupów na Allegro więc nie rozumiem całkowicie tej odpowiedzi.
@Adnaruk Jeśli komunikat jest niejasny, dopytaj o konkrety osobę, od której otrzymałeś wiadomość o tej treści.
Z zapytaniem swoim pojawiłem się tutaj tylko dlatego, że paczki które zamówiłem do automatu zostały zwrócone do nadawców. Wszystkie te przesyłki musiałem ręcznie zwracać aby odzyskać pieniądze. Następnie musiałem na nowo zamawiać z nową formą przesyłki.
Społeczność Allegro jest po to aby pomóc, a Pani jako moderatorka w tej sprawie powinna pomóc a nie mędrkować. Bo pisanie z waszymi konsultantami jest podobne z komunikacją na tej społeczności z moderatorami. Nie przynosi oczekiwanego efektu. Nie pozdrawiam.
@Adnaruk Z tego co widzę, doradca już działa w tej sprawie i przekazał informację do działu technicznego.
Przykro mi, że tak to długo trwa. Poczekaj proszę na wyjaśnienia w korespondencji mailowej.
Chciałem jeszcze zaznaczyć, że przed chwilą sprawdzałem na stronie z adresami automatów i kod pocztowy wspominanego OneBoxa jest niezgodny. W naszej miejscowości jest kod 34-721 , a 34-141 dotyczy miejscowości Przytkowice koło Kalwarii Zebrzydowskiej.
Być może to ma wpływ na to, że paczki są zwracane z sortowni do nadawców.
Adresem automatu paczkowego jest jego kod (czyli tu adresem OneBoxa jest AL017KNT). Adres pocztowy służy tylko wygodzie stron, aby mogli sprawdzić, czy wybrali ten automat o który im chodziło, a w przypadku adresata jest to info, gdzie ma szukać danej maszyny.
Odnośnie kodu pocztowego taką dostałem dziś odpowiedź.