Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.Dzisiaj dostałam komunikat o przepełnionym automacie po czym moja przesyłka wróciła do oddziału. Jaka jest opcja żeby jeszcze dzisiaj ta przesyłka została mi doręczona? Mieszkam tuż obok automatu i naprawdę wystarczyło zadzwonić to bym podeszła do kuriera i odebrała osobiście bądź przekierować do innego punktu odbioru. Paczka potrzebna mi jest na jutro. O 7 rano wyruszamy i nie będzie.
@kasia_2237 takich praktyk nikt nie stosuję i nie są one dopuszczalne, że w przypadku przepełnionego automatu paczkowego kurier czeka pod automatem i przekazuję przesyłkę do rąk. Jeśli chcesz otrzymać przesyłkę z rąk do rąk od kuriera wtedy wybierasz taką metode dostawy.
Podaj proszę nr zamówienia lub przesyłki zweryfikuję to dla Ciebie.
Kto nie stosuje to nie stosuje. Jak mieliśmy tylko jeden paczkomat i był przed świętami przepełniony to kurier stawał pod nim, rozsyłali smsa że przez godzinę można od niego odebrać i wszyscy zasuwali w samo południe (jak w westerniexD)... Tak ze 3 latka temu zanim postawili 2 kolejne...
Ale że to nie inpost to klientka będzie miała szczęście jak przekażą do najbliższego 2km dalej, pecha jak cofną do nadawcy. Dziewczyny brały baciki i poganiało to to, nawet podobno szybciej docierało. Może też tak możesz???
@AnnaG-Antyki potwierdzam, u nas to nawet nie stał pod paczkomatem, tylko pod Kauflandem, bo tam większy parking😉, a kolejka była jak by coś za darmo rozdawali😁
U nas w mieście jest 6 automatów dlatego nie do końca mogę zrozumieć czemu nie przerzucono tej przesyłki do innego punktu tylko z powrotem do oddziału?
@AnnaG-Antyki nie ma czym się chwalić nie jest to działanie zgodne z procedurami. Doceniam szczerość - dzięki za sygnał, przekaże do odpowiedniego zespołu żeby zwrócili uwagę na takie sytuację.
@kasia_2237 cieszę się, że udaje się Tobie z niektórymi kurierami "umawiać na mieście", natomiast mają oni więcej niż jedną przesyłkę i gdyby mieli tak z każdym się umawiać to zakładam, że do wieczora by tak stali na tym mieście.
Może warto zastanowić się w przyszłości nad doborem metody dostawy.
Co do Twojej przesyłki skonsultuję to i wrócę z informacją.
To się nazywa zapał. Tuż po tym zdarzeniu pisałam o tym przynajmniej kilka razy na forum, w tych samych tematach wypowiadali się moderatorzy i żaden nie widział problemu. Dzięki za reakcję. Szkoda że moderator problem po 3-ech latach zobaczył...
@AnnaG-Antyki "moderator" (pewnie masz na myśli mnie) gdyby pracował tu 3 lata temu to pewnie podjąłby tak samo od razu odpowiednie kroki. Niezwłoczne działania to w nas doceniancie, cieszy mnie to.
Spokojnego wieczoru życzę!
@gdvorek a ja myślę, że jest inaczej, do mnie też kurier Inpost zawsze dzwoni i pyta czy jestem w domu, jak jestem blisko np. w sklepie, to podjeżdża pod sklep i przekazuje paczkę, a raz nawet byłem w miejscowości obok i też podwiózł paczkę, bo akurat jechał w tamtym kierunku
Rozumiem , że ma Pan na myśli kuriera do domu pisząc o "doborze metody dostawy"?Powiem jasno, że wolę się przejść do paczkomatu niż ściągać na 1 piętro kurierów.Oni i tak mają co robić bynajmniej ci co jeżdżą u mnie na osiedlu a ja lubię chodzić.Ale dziękuję za radę
@kasia_2237 widzę, że dużo emocji wzbudza w Tobie ta sytuacją stąd moja wskazówka. A takie sytuację niestety się zdarzają.
Już konsultuję Twoją sprawę z przesyłką. Wrócę tu z odpowiedzią.
A jak ma nie wzbudzać skoro przesyłka miała być dziś i była więc sprzedający się wywiązał z umowy ale niestety nie było dane mi jej nawet zobaczyć bo automat został przepełniony i paczka od razu wróciła do oddziału?Dlaczego od razu?Dlaczego nie do innego punktu oddalonego skoro w mieście mam aż 6 OneBox?Nie mogę tego pojąć.Można było znaleźć rozwiązanie trzeba było tylko chęci.Jutro wyjeżdżam o 7 rano i nie wiem czy zdążę ją odebrać bo nie mam pojęcia o której dotrze do automatu a nawet jak dotrze to nie wiem czy znów nie będzie przepełniony.Wiec teraz bije się z myślami czy jej po prostu nie zwrócić ale wiem ,że wtedy uderzy to w sprzedawcę, który nie zawinił
@kasia_2237 otrzymałem informację, że kurier podejmie próbę dostarczenia przesyłki w poniedziałek.
Dziękuję za informację.To może już sobie darować kursu.Życzę spokojnej nocy
Z całym poważaniem ale zanim by kurier zapełnił skrytki to ja już bym była bo jak wyżej napisałam mieszkam obok więc 2 minutki to chyba nikogo nie zbawi.Nr przesyłki A00286PL83.Generalnie problem w tym że jutro wyjeżdżam o 7 i nie wiem czy przesyłka zostanie odebrana.Miala być dzisiaj i dzisiaj na nią czekałam
A i tak na marginesie chyba tylko Allegro nie stosuje bo z kurierami InPost ,DPD itp.nawet umawiam się na mieście jak wiem, że nie zastanie mnie w domu bo muszę na szybko wyjechać.A jeśli nie ma mnie w domu to kierują do innego punktu
Z tym to akurat nie masz racji. Co innego takie wydawanie jak mówiliśmy wszystkim, a co innego jednej osobie.
Popełniasz jeden błąd w dedukcji. KURIER NIE ZNA TWOJEGO ADRESU. Więc nie ma pojęcia jak masz daleko. Nie będzie dzwonił do wszystkich i raczej nie może wydać bez włożenia do skrytki. Wyjątkiem jest gdy to odgórne działanie. Jedyne dane jakie ma to: paczkomat, telefon i mail.
Z kurierami jeżdżącymi pod adres to inaczej działa, bo znają adres...
Racja dałam zły przykład.Ale miałam też sytuację ,że zadzwonił kurier kiedy był automat przepełniony i wtedy rozwiązaniem było moje wyjście pod automat żeby nie przerzucał dalej do innego punktu.Dostałam paczkę do rąk własnych mimo przepełnienia więc chyba nie do końca nie można wydać jak jest pełny automat.Oczywiscie to nie był automat Allegro
@kasia_2237 Co zrobić gdy przesyłka trafia z powrotem do oddziału?
Zamówić następnym razem InPostem, mają więcej automatów, a jak jest pełny leci do pobliskiego 😄
Dzięki za radę ale właśnie zdążyłam to powiedzieć mężowi ,że jeśli nie dojedzie do jutra do 7 rano tak jak wyjeżdżamy to ostatni raz zamawiałam do OneBox.Mieszkam pomiędzy 3 paczkomatami więc luz.Do tej pory nie miałam takiej sytuacji z przesyłką do automatu Allegro (dlatego go wybrałam )to pierwszy raz