anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać pieniądze za zgubioną przesyłkę.

buffys
#7 Wielbiciel

Witam.

Mija miesiąc od zakupu iPada w sklepie X-com na Allegro. Przesyłka do tej pory nie dotarła do mnie, a sklep twierdzi że nie może nic zrobić bo czeka na reklamacje i przewoźnika. Dyskusja nic nie pomogła, Allegro ich poganiał ale nic to nie dało. Żałosne jest to, że była to przesyłka Allegro One czyli Allegro jest operatorem, zgubiło moją przesyłkę i nie pomogło w wyjaśnieniu sprawy. Czekałem cierpliwie prawie trzy tygodnie ale później zdecydowałem oznaczyć dyskusję jako nierozwiązana i skorzystać z Allegro Ochrona Kupujących - szumnie reklamowana jako ochrona... Allegro odpisało mi że odrzuca mój wniosek o zwrot pieniędzy bo czeka na rozpatrzenie reklamacji sprzedającego na zgubioną przesyłkę. I tu już mózg mi wybucha - Allegro zgubiło moją przesyłkę, Allegro nie pozwala mi skorzystać z ochrony kupującego - to są jakieś jaja. Miesiąc nie mam ani sprzętu ani pieniędzy - zastanawiam się czy mam zgłosić kradzież na policji czy co? Bo wszyscy mają mnie głęboko w du..e. Setki zakupów na Allegro i klienta mają gdzieś, zachęcacie do wybierania waszej formy dostawy zamiast InPosta a później robicie problemy z odpowiedzialnością za zgubione przez Was rzeczy.... 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@buffys z Allegro Ochrony Kupujących możesz skorzystać, gdy zostaną spełnione określone warunki. Twoje zgłoszenie nie zostało jeszcze rozwiązane - przewoźnik ma 30 dni na rozpatrzenie reklamacji, dlatego wniosek wstępnie został odrzucony. Proszę Cię o cierpliwość, sprawa na pewno zostanie wyjaśniona. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Regulamin Allegro / załącznik nr 9 / Część II / pkt. 8:

"Allegro Ochrona Kupujących nie obejmuje sytuacji, gdy:
[...]
Towar uległ zniszczeniu lub został zagubiony podczas transportu z winy przewoźnika."

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@komis-bell bardzo to wygodne w swojej sprawie wydawać wyroki i siebie wyłączać samemu ze sprawy

oznacz moderatorów

AnnaMiki30
#7 Wielbiciel

dzie dobry mnie tez cos takiego spotkalo nie otrzymalam paczki bo sprzedajacy twierdzi ze ja doreczyl  a jest to firma ottozoo i dodzis nie mam zwrotu pieniedzy juz minal miesiac  a paczka widocznie zaginela  nigdy wczesniej nie przydazylo mi sie cos takiego a jestem juz prawie kila latna alegro nie wiem co mam zrobic czy dalej czekac   pozdrawiam anna

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@AnnaMiki30 czy w związku ze sprawą złożyłaś wniosek w ramach Allegro Ochrona Kupujących?

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów