anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak przekierować allegro one

MAMY ROZWIĄZANIE!
jasek61
#8 Zapaleniec#

czemu sprzedający, mimo iż poprosilem do żeby wysyłał do punktu odbioru

"allegro one" musi wysłać do zielonego paczkomatu one? pisze że nie ma innej możliwości.... jestem mocn zdziwiony

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@jasek61 O które zamówienie chodzi?

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

nie ma żadnych cech w "szczegóły zamówienia" 😞 są to dwa ostatnie zamówienia z allegro lokalnie...

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

kupione o dr plama i kupione od franekhebtown

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@jasek61 Paczka od franekhebtown ma status "wróciła do nadawcy", więc jeśli ma zostać ponownie nadana, warunki musisz ustalić ze sprzedającym. 

Natomiast w drugim przypadku, sprzedający nie ma możliwości wprowadzenia zmiany dotyczącej miejsca odbioru paczki, jeśli nadaje przesyłkę przez nasz system. 

Natalia
   Moderatorka

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

widzę że to jakiś sys. błąd, bo franek napisał mi wyraźnie ze "nie ma możliwości zmiany" na ten punkt odbioru o który ja poprosiłem a w drugim - jak to niema... musi nadać tam, gdzie ja proszę czy wskażę... zawsze do tej pory tak było 😞 co się u was dzieje?

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

kiedyś odbierałem w łodzi i nie dziwił bym się że tam paczkę wysłano - bo kilka razy, mimo że dwa razy sprawdzałem gdzie ma sprzedający wysłać, to i tak poszło do łodzi 😞 ale ostatnio dużo razy odbierałem w zelowie i jestem zaskoczony skąd sys. wziął znowu łodź 😞

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

może rozwiązaliście umowę z tym sklepem w zelowie...

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

przepraszam pomyłka - to ten drugi, czyli dr_plama napisał że nie może nadać paczki do zelowa, tylko musi do łodzi mimo że chciałem do zelowa...

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

czyli alegro one nie ma opcji (ani darmowej ani odpłatnej) przekierowania wysłanej paczki...

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@jasek61 Nie ma.

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

można prosić o przedłużenie odbioru paczki A001BH21P0 ?

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@jasek61 przedłużyłam. 

Nicol
   Moderatorka

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

wielkie dzięki - nie dało rady przekierować a sprzedający wysłał do paczkomatu z ostatniego zakupu i byłem w czarnej du... przepraszam... rozpaczy 🙂 dzięki jeszcze raz

(dostanę sms-a z nowym terminem?)

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@jasek61 nie dostaniesz smsa. Nowy termin odbioru to 11/29/2024 14:51:34

Nicol
   Moderatorka

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

a szkoda - to byłby dowód i rodowód...

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@jasek61  Czy to tak trudno zrozumieć że sprzedający nie powinien, albo inaczej: nie wolno mu zmieniać parametrów i sposoby wysyłki zamówienia?  Ja rozumiem że ktoś sie pomyli ale na to jest prosta droga: anulowanie zamówienia i ponowny zakup z właściwym adresem.

Wysyłkę organizuje Allegro, sprzedający dostaje tylko gotowa etykietę do naklejenia na paczkę.  Jak sobie wyobrażasz zmianę tej etykiety? Wykupić nową?  Zapłacisz?

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

nie pozwalają zmienić przed wysłaniem... a zmieniam to płacę - i niech się nie wtrąca ktoś jak nie ma wszystkich danych...

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@jasek61  To jest forum publiczne i każdy ma prawo się wtrącać.  Jeśli masz jakiś problem a nie chcesz takich wyjaśnień to pisz poprzez "kontakt allegro"   albo zamów sobie rozmowę telefoniczną.  Powodzenia...

oznacz moderatorów
jasek61
#8 Zapaleniec#

publiczne owszem... ale nie twoja szkółka.... wtrącaj się, ale się nie mądruj - tak to trudno zrozumieć?

oznacz moderatorów