anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kontakt z kurierem dhl

MAMY ROZWIĄZANIE!
grucha410
#8 Zapaleniec

Jak mam się skontaktować z kurierem w sprawie przesyłki, która została awizowana, ale żadnego awiza nie ma. Widzę to tylko w Allegro. Nie było żadnego kontaktu telefonicznego przez kuriera.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@grucha410 Podaj mi proszę numer przesyłki. Sprawdzę to. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
grucha410
#8 Zapaleniec
Allegro
AD02DQ5EG2
oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@grucha410 Zainterweniowałam w tej sprawie u przewoźnika. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
grucha410
#8 Zapaleniec

Obecnie nie ma mnie w domu ale jak kurier do mnie zadzwoni to mogę zdalnie otworzyć bramę i go wpuścić na posesję.Chyba że będzie po 14;30 to będę w domu.Ale wczoraj byłem cały dzień a on twierdzi że mnie nie zastał.obok mnie jest osiedle Modrze a ja mieszkam na osiedlu Modrzewiowym i zdarzają się pomyłki.Gdyby do mnie zadzwonił to bym wytłumaczył

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@grucha410.

Kurier nie ma obowiązku dzwonić przed doręczeniem przesyłki. To tylko i wyłącznie jego dobra wola. 

A jeżeli chodzi o doręczenia, to dla najważniejszy jest adres i kod pocztowy. Jak wszystko się zgadza, to nie powinno być problemu z doręczeniem. 

Natomiast w kwestii pozostawienia przesyłki na posesji to tu nie każdy się zgodzi. Przesyłka kurierska to przesyłka rejestrowana, czyli jest przyjmowana i wydawana za pokwitowaniem (obowiązują te same zasady jak przy doręczeniu listów poleconych). Co ważne obowiązek uzyskania pokwitowania odbioru wynika bezpośrednio z ustawy, a nie z regulaminu firmy kurierskiej. 

oznacz moderatorów
grucha410
#8 Zapaleniec

Rozumiem że nie ma obowiązku dzwonić lecz niech nie kłamie że nikogo nie zastał w domu. Właśnie dotarłem do domu i czekam czy się pojawi. 

oznacz moderatorów
grucha410
#8 Zapaleniec

Wczoraj kurier nie dotarł.

Dzisiaj rano zobaczyłem ze będzie kolejna próba doręczenia i numer do kuriera.

Na moje szczęście odebrał telefon i zgodził się o pozostawienie przesyłki na posesji po zdalnym otwarciu bramy.Wszystko pod okiem kamer.

Dziękuję i pozdrawiam.

oznacz moderatorów