anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kto bierze odpowiedzialność za wysyłkę Allegro One Box DPD? DPD,czy Allegro,DPD umywa ręce .

MAMY ROZWIĄZANIE!
GrzybH
#9 Pomysłodawca

Paczka wysyłana 30 grudnia i historia kończy się na tym dniu i statusie informującym ,iż paczka została przyjęta w magazynie. Taka sama informacja jest przy wszystkich paczkach,które miało dowieźć DPD. Powiedziano mi,żebym kontaktował się z Allegro,co niniejszym czynię i oczekuję odpowiedzi, ponieważ klienci , którzy wybrali opcje DPD, oczekują na  odpowiedź.

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31
matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @aniahulka, podaj proszę numer przesyłki.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
Bartipoz
#1 Nowicjusz

@matt_rose

Mam ten sam problem z przesyłką A003ITFD50

miała być dziś w paczkomacie AllegroOne ale nie zapowiada się że będzie. Ostatnio zastanawiam sie czy korzystać z Allegro Delivery bo jak na razie nie mam dobrej opinii 😞

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Bartipoz

Przesyłka została nadana 31 grudnia 2025. Przewidywany termin doręczenia to 2 stycznia 2026, a gwarantowany do 7 stycznia 2026.

Jak nie dojdzie do 7 stycznia do końca dnia, to nie wcześniej 8 stycznia można zgłaszać opóźnienie w doręczeniu. 

oznacz moderatorów
krysbo
#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

kijowych dostawców wybierasz

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@krysbo wybieraj InPosta a nie Allegro Delivery 😄

#20 Guru ⭐⭐

@krysbo

W większości przypadków doręczają. Jednakże termin doręczenia widoczny w ofercie to tylko i wyłącznie sugestia Allegro. Firmy kurierskie obowiązuje termin podany w regulaminie usługi, a nie przewidywania jakiegoś portalu, co wynika z ustawy (bo póki co Allegro jeszcze nie stanowi w tym kraju prawa). 

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @krysbo, podaj proszę więcej szczegółów lub przykłady.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@krysbo To może ja odpowiem na pytanie 😁

Bo:

1. Czas przewidywany, to nie deklarowany

2. Jest za dużo paczek i logistycznie, to ich przerasta

3. W okresie świątecznym, jest dużo nowych zatrudnionych, ale odpadają po pierwszych dniach. Co wiąże się z tym, żę inni muszą barsziej **piiip**zielać, ale nie dają rady wypełnić luki

4. Warunki na drodzę się pogorszyły, uniemożliwiając płynną obsługę dostaw

5. Kurier ma wywalone (i tak mu zapłacą)

oznacz moderatorów
krysbo
#7 Wielbiciel

Oczywiście 😀

oznacz moderatorów
barto815
#7 Wielbiciel

To ja ,,skorzystam,,   Paczka odebrana   30 rano przez  kuriera wróciła na magazyn,i tak sobie leży, i leży. Wyleczyłem się z delivery.        A003IQQEE6

oznacz moderatorów
barto815
#7 Wielbiciel

A003IQQEE6

oznacz moderatorów