anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kto bierze odpowiedzialność za wysyłkę Allegro One Box DPD? DPD,czy Allegro,DPD umywa ręce .

MAMY ROZWIĄZANIE!
GrzybH
#9 Pomysłodawca

Paczka wysyłana 30 grudnia i historia kończy się na tym dniu i statusie informującym ,iż paczka została przyjęta w magazynie. Taka sama informacja jest przy wszystkich paczkach,które miało dowieźć DPD. Powiedziano mi,żebym kontaktował się z Allegro,co niniejszym czynię i oczekuję odpowiedzi, ponieważ klienci , którzy wybrali opcje DPD, oczekują na  odpowiedź.

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35
GrzybH
#9 Pomysłodawca

To dlaczego wprowadzacie klientów w błąd,z którego później ja muszę się tłumaczyć? Klienta nie interesuje,termin deklarowany czy gwarantowany. On zamawia na podstawie tego co jest napisane,co podajecie a nie bierze pod uwagę tego co w domysłach. Najpierw źle podawaliście u mnie termin wysyłki,za co przeprosiliście w mailu, potem przed samymi świętami wprowadziliście zmiany, niczym operacja na otwartym sercu,co narobiło bałaganu,wprowadzacie mnóstwo zmian,które utrudniają funkcjonowanie na tej platformie, zamiast wprowadzić zwykle,proste zasady,teraz tłumaczenie termin gwarantowany-deklarowany. Klient widzi wysyłke w poniedziałek a dostawę we wtorek i tym się sugeruje,choć nie ma pojęcia o tym, że firma kurierska ma 2 dni robocze na dostarczenie paczki. Potem są reklamacje, negatywne komentarze,a Wy jak życie pokazało wielokrotnie,oczywiście zawsze bierzecie stronę kupującego, bez uwzględnienia strony sprzedającego. Was jako Allegro,nie interesuje sprzedający,z którego macie pensje, tylko zyski. Z waszej,czyli allegro winy, kupujący sugerując się tym co podaliście, dokonał zakupu,a za  który obecnie żąda zwrotu pieniędzy w całości, włączając w to koszt przesyłki.

W efekcie wy ,jako Allegro,oczywiście nie macie sobie nic do zarzucenia,a ja muszę ponieść wszystkie koszty. Super. 

oznacz moderatorów
aniahulka
#1 Nowicjusz

Przesylki opóźniają  się z winy kuriera dpd...allegro one box co zrobic?sprzedający wysłał towar

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@aniahulka 

Allegro Delivery i Allegro One mają gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych, pod warunkiem nadania do godziny granicznej.

Opóźnienie przesyłki to niedoręczenie przesyłki w gwarantowanych w regulaminie lub umowie terminie (tu wynosi on 3 dni robocze). Natomiast termin widoczny w ofercie termin to tylko i wyłącznie przewidywania Allegro (jest tam stosowana informacja).

Poza tym polecam sprawdzić w słowniku czym się różni przewidywany od gwarantowany, bo niestety nie jest to to samo.

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @aniahulka, podaj proszę numer przesyłki.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
Bartipoz
#1 Nowicjusz

@matt_rose

Mam ten sam problem z przesyłką A003ITFD50

miała być dziś w paczkomacie AllegroOne ale nie zapowiada się że będzie. Ostatnio zastanawiam sie czy korzystać z Allegro Delivery bo jak na razie nie mam dobrej opinii 😞

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Bartipoz

Przesyłka została nadana 31 grudnia 2025. Przewidywany termin doręczenia to 2 stycznia 2026, a gwarantowany do 7 stycznia 2026.

Jak nie dojdzie do 7 stycznia do końca dnia, to nie wcześniej 8 stycznia można zgłaszać opóźnienie w doręczeniu. 

oznacz moderatorów
krysbo
#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

kijowych dostawców wybierasz

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@krysbo wybieraj InPosta a nie Allegro Delivery 😄

#20 Guru ⭐⭐

@krysbo

W większości przypadków doręczają. Jednakże termin doręczenia widoczny w ofercie to tylko i wyłącznie sugestia Allegro. Firmy kurierskie obowiązuje termin podany w regulaminie usługi, a nie przewidywania jakiegoś portalu, co wynika z ustawy (bo póki co Allegro jeszcze nie stanowi w tym kraju prawa). 

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @krysbo, podaj proszę więcej szczegółów lub przykłady.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@krysbo To może ja odpowiem na pytanie 😁

Bo:

1. Czas przewidywany, to nie deklarowany

2. Jest za dużo paczek i logistycznie, to ich przerasta

3. W okresie świątecznym, jest dużo nowych zatrudnionych, ale odpadają po pierwszych dniach. Co wiąże się z tym, żę inni muszą barsziej **piiip**zielać, ale nie dają rady wypełnić luki

4. Warunki na drodzę się pogorszyły, uniemożliwiając płynną obsługę dostaw

5. Kurier ma wywalone (i tak mu zapłacą)

oznacz moderatorów
krysbo
#7 Wielbiciel

Oczywiście 😀

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@barto815

Czas deklarowany to inaczej czas przewidywany. W prawie pocztowym mamy dwa rodzaje terminów, termin deklarowany oraz termin gwarantowany.

W usługach pocztowych i kurierskich deklarować znaczy to samo, co przewidywać.

oznacz moderatorów
barto815
#7 Wielbiciel

To ja ,,skorzystam,,   Paczka odebrana   30 rano przez  kuriera wróciła na magazyn,i tak sobie leży, i leży. Wyleczyłem się z delivery.        A003IQQEE6

oznacz moderatorów
barto815
#7 Wielbiciel

A003IQQEE6

oznacz moderatorów