Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dokonałem zakupu towaru, po oczekiwaniu kilkunastodniowym na nadanie, skontaktowałem się ze stroną sprzedającą i ustaliłem że nie będę dłużej czekał na nadanie żądając zwrotu kwoty jaką zapłaciłem za towar. Sprzedający wysłał mi gratis, i tu podejrzewam że nastąpił problem. Allegro chcąc bym otrzymał zwrot gotówki, wymusza bym dokonał zwrotu towaru, Zwrócić nie mogę bo nie mam co, nie otrzymałem tego co chciałem kupić. Jak zatem odzyskać pieniądze ?
@mc783200944 ustalenia telefoniczne można podważyć, należy odstąpić od umowy, pisemnie lub przez allegro - formularz zwrotu ( mylny ale jest ) jak dostałeś gratisy - bonusy należy je odesłać to dostaniesz zwrot kasy 🙂
wg. mnie nie masz racji, bo bonusy - gratis który dostałem, dostałem dlatego żeby nie dać negatywnej oceny za 3 tygodniowe wysyłanie towaru. Odesłałem w kopercie numer, który zwykle odsyła się przy zwrocie który otrzymałem. A ile czasu zatem wynosi oczekiwanie na zwrot gotówki ?
@mc783200944 doprecyzuj proszę sprawę. Nie ingerujemy w ustalenia stron. Jeżeli porozumieliście się w sprawie odstąpienia i przesłanie gratisu przez sprzedawcę, nie będziemy wymuszać jego odesłania. Czy masz na myśli to, że w formularzu zwrotu pokazuje się informacja o odesłaniu towaru? Jeżeli tak, to jest to informacja, która jest automatyczna, jeżeli nie masz czego odsyłać, nie odsyłasz. Zwrot pieniędzy nie jest od tego uzależniony 🙂
rozumiem, zatem będę czekał na zwrot. Dziękuje za informacje.
Witam, jaki jest czas oczekiwania na zwrot pieniędzy 14 dni roboczych dłużej ? , zaraz minie miesiąc jak dokonałem zakupu towaru którego nie otrzymałem, a i zwrotu nie widać.
@mc783200944 Jeśli nie otrzymałeś towaru, załóż dyskusję ze sprzedawcą. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź.