anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nietrafiony zakup

Client:42018596
#1 Nowicjusz#

Witam pomoże ktoś odpowiedzieć na pytanie jeśli zamówiłem przemiot od osoby prywatnej i nie został jeszcze opłacony i nie był wysłany to zostało złożone tylko zamówienie to można od tego odstapic czy będzie trzeba przyjąć ta paczkę 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:42018596 Jak nie opłaciłeś, to jest niewielka szansa, że zostanie wysłane 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:42018596  jeśli zakup nie był opłacony, to nie było sprzedaży, napisz do sprzedającego, że rezygnujesz

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:42018596   Możesz zdefiniować co znaczy "zamówiłem przedmiot" ?  Jeżeli to przedmiot typowy, fabryczny to nie będzie żadnych konsekwencji.

Ale jesli zamówiłeś przedmiot rękodzielniczy a może artystyczny i osoba ta poniosła straty z tytułu realizacji zamówienia to możesz spodziewać sie wezwania do zapłaty i w ostateczności wyroku sądowego  z obowiązkiem zapłaty z kosztami sadowymi.

Może być drogo

oznacz moderatorów

PomocdlaDanielka
#7 Wielbiciel#

Brednie piszesz. 

Działam na allegro charytatywni i jest masa ludzi, którzy wygrywają aukcje i zero wpłaty.

Allegro nic z tym nie robi i ogólnie to ma gdzieś 🙂 

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@PomocdlaDanielka Czasem warto dokładnie przeczytać, bo kolega pisze o czymś zupełnie innym 

oznacz moderatorów

PomocdlaDanielka
#7 Wielbiciel#

Dokładnie przeczytałem produkt - "rękodzieło", które również wystawiamy na aukcje charytatywne i również jeśli wygrany aukcji nie opłaca aukcji, allegro ma to gdzieś 🙂 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@PomocdlaDanielka OK, ale Ty wystawiasz coś, co już masz. Tam raczej chodziło o przedmioty robione na zamówienie. W takim wypadku nie można bezkarnie odstąpić od umowy 😎

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@PomocdlaDanielka   Rozumiem że nie potrafisz, albo ci się nie chce  wyegzekwować  swoich praw,  liczysz na to że Allegro zrobi wszystko  za ciebie. 

Czasami faktycznie upór się  nie opłaca  jeśli  robisz coś dla idei,  charytatywnie.   Rozumiem i szanuję twoje podejście. Pozdrawiam  wzajemnie 😁

ps.   Rękodzielniczy miałem na myśli robiony specjalnie na zamówienie. Nie przywykłem że  są osoby którym  trzeba dokładnie tłumaczyć  niczym .....  ech...

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@br.

Zauważ, że OP napisała pisze o zakupie od osoby prywatnej. Od kiedy to w takim przypadku ma się prawo do odstąpienia od umowy? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:42018596 W zasadzie tak, nie opłacisz i nie będzie zakupu, Powiadom o decyzji sprzedającego.

oznacz moderatorów