Paczka nie została odebrana

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Hej, zamówiłem kilka przesyłek i jedna z nich została dostarczona dzień wcześniej, ale widniała informacja, że jest problem techniczny choć paczka jest w automacie. Dzisiaj odbierałem 2 inne przesyłki z tego automatu, skorzystałem z aplikacji, wszedłem w paczki czekające na odbiór, kliknąłem w pierwszą, automat się otworzył, później zaproponował drugą, też wyjąłem, ale trzeciej nie dostałem, a paczka ma status jako odebrana. W skrytkach nie widziałem dodatkowej paczki więc dopiero w domu sprawdziłem status zakładając, że paczka jest ciągle "utknięta" w automacie. Co można zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kjankowski to ile dokładnie było tych paczek?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Z automatu Allegro - tego konkretnego - powinienem odebrać 3 przesyłki:
- (1) pierwsza przyszła wczoraj, ale był status o problemach technicznych (tej nie mam)
- (2) (3) dwie pozostałe przyszły dzisiaj i dostałem informację, że oczekują na odbiór.
Najpierw odebrałem (3), później (2), (1) nie odebrałem. Godziny odbioru (2) i (1) są takie same w aplikacji, ale (1) nie posiadam.
(1) książki, (2) suplementy, (3) myszki do komputera.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie wiem czy jest opcja, że dwie paczki mogą być w jednej skrytce, ale to także sprawdziłem (tak sądzę, pierwsza skrytka była wysoko). Jeżeli jedna skrytka = jedna paczka to aplikacja powinna pokazywać, że coś jeszcze czeka, a niestety to nie miało miejsce, po dwóch aplikacja skończyła sygnalizować, że są paczki, założyłem, że trzecia ciągle nie.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
8 lutego 09:52 - paczka wyrusza
8 lutego 22:41 - paczka w automacie - termin odbioru 10 lutego 22:40
9 lutego 13:50 - automat jest niedostępny chwilowo
10 lutego 10:11 - paczka czeka na odbiór - termin odbioru 14 lutego 10:10
To tak kończąc wątek. Przejdę się do automatu i spróbuję kodu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kjankowski sprawdziliśmy to. Rozumiemy, że chodzi o przesyłkę o numerze ALE000060A94B37, z tego co widzimy w systemie to została ona odebrana. Czy możesz potwierdzić czy faktycznie odebrałeś tę przesyłkę?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tak, chodzi o tę przesyłkę. Byłem przy automacie i kod jest już nieaktualny, ale paczki nie odebrałem, bo nic się nie otworzyło ok 20:28 wczoraj.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zakładam, że macie to nagrane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kjankowski skontaktujemy się z Tobą w sprawie tej przesyłki. Poprosimy jeszcze o cierpliwość, damy znać w wiadomości e-mail.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Trzeba było zadzwonić na infolinię bezpośrednio spod maszynki 😮

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dzięki za podpowiedź, ale:
- aplikacja wydała mi wszystkie czekające paczki, a ja nie skojarzyłem, że brakuje mi jeszcze jednej - chwilę wcześniej odbierałem z innego automatu/paczkomatu inną paczkę;
- na stronie Allegro próżno szukać informacji kontaktowych (słowo "kontakt" nie pojawia się), wejście w Pomoc też nie pomaga, bo możliwość interakcji ograniczono do minimum; dlatego nim złożyłem reklamację, a później napisałem tutaj najpierw napisałem do firmy, od której coś kupiłem, by użyli swoich mocy do zainteresowania Allegro moją sprawą (podkreśliłem, że to nie ich wina);
- na Allegro kupuję od prawie 23 lat i w tym czasie kanały komunikacji znikały jak kałuże na pustyni - teoretycznie jestem ważny jako kupujący, ale tylko teoretycznie; bardzo poważnie zastanowię się nad wyborem tych automatów, bo to jest bez sensu - zresztą - czy u konkurencji, czy tutaj - kurier wrzucający paczkę do skrytki najwyższej na sam koniec powoduje, że osoby średniego wzrostu mają już z tym problem, a co mają zrobić osoby niskie? Pewnie fajnie paczka jedzie na koniec skrytki, ale później ciężko ją wyjąć - nie wiem - może za jedną paczką była druga - nie widziałem, ale też nie mogłem niczego dotknąć tam, choć starałem się;
- przy ekranie automatu jest jakakolwiek informacja, że istnieje infolinia? dzisiaj sprawdziłem kod paczki - oczywiście jest błędny (bo jest założenie, że odebrałem), ale tam nie ma nigdzie niczego zachęcającego do kontaktu, a na głównym ekranie poza "miło że z nami jesteś" jest opcja wyboru języka i to chyba wszystko;
- jeżeli wyjąłem paczkę, ale zostawiłem koło automatu to zakładam, że to będzie widoczne na nagraniu, że popełniłem błąd ja, a nie jest to wina Allegro;

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Kończąc temat - po kilku dniach w końcu dostałem paczkę.
Teraz 21 lutego miałem odebrać kolejną i... mamy 24 lutego, reklamacja złożona 23 lutego, a paczki dalej nie ma choć od 21 lutego jest w Lublinie. Dostaję informacje o powtórnym awizowaniu. Allegro gra w awiza samo ze sobą? Paczka dalej jest awizowana, ale nie chce uparcie przejść w tryb "wydana do doręczenia" ani tym bardziej "gotowa do odbioru" tylko jest albo "powtórnie awizowana", albo "w sortowni".
Nie oczekuję pomocy - reklamacja na razie nie działa - kobieta na infolinii paczkowej (mam już numer zapisany, mogę bezkarnie dzwonić) powiedziała, że dzwoniła do kuriera, ale widocznie to jakiś inny kurier, albo ją olał, bo paczki brak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wybieraj inny sposób dostawy, te nie działają.