anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka od wczoraj leży na magazynie i sie nie rusza

karsten39
#7 Wielbiciel

Jak w temacie, jedna przesyłka dotarła druga leży sobie, jak to jest z tym allegro delivery ?

A0039BKE83

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@karsten39 zgłosiłam prośbę o interwencję do oddziału. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@karsten39

Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Twoje przesyłka została nadana 1 grudnia, czyli powinna dotrzeć do celu do 4 grudnia.

A termin podawany w ofertach to termin przewidywany. Jak sama nazwa mówi, to tylko przewidywanie algorytmu Allegro, a nie gwarancja doręczenia w tym terminie. 

oznacz moderatorów

karsten39
#7 Wielbiciel

Dwie paczki nadane w tym samym czasie.. Dlaczego allegro tak wypycha inpost skoro są lepsi 🙄

oznacz moderatorów

Majster_Maciek
#8 Zapaleniec

Nie wiem, kto wozi dla Allegro Delivery, ale dużo przesyłek dostarczało mi do firmy DPD i gdy te przesyłki były frakcjonowane na 2 lub 3 paczki, to często się zdarzało, że najpierw przychodziła jedna z nich, a kolejna/kolejne na drugi dzień. Między innymi z tej przyczyny (oraz innych, np. przyjeżdżanie kuriera po godz. pracy zakładu) obecnie prawie już całkowicie tam gdzie się da  przeszliśmy na InPost, który nie robi takich dziwnych posunięć i przyjeżdża rano, najdalej ok. godz. 10, a nie o 16...18.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@karsten39 dlatego że wozi to trzech przewoźników i masz loterie 😄