Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy moja paczka nr zaginęla AD00RMVN44 zaginęla😔? Prosze o pomoc w jej zlokalizowaniu u przewoźnika DHL
@antoch przepraszam za tę sytuację!
Skontaktowaliśmy się już z odziałem, aby wyjaśnić, co dzieje się z przesyłką.
Prosze o informacje ile zazwyczaj trwa zlokalizowanie takiej paczki
@antoch niestety nie otrzymaliśmy odpowiedzi od sprzedawcy w sprawie Twojej paczki, ale poprosiłam już zespół o ponowną interwencję.
Zgłosiłeś że paczka zagięła, czyli musi minąć 30 dni od dnia nadania.
Paczka została nadana 4 sierpnia, czyli czyli zgodnie z prawem najwcześniej reklamację można zgłosić 5 września. Od tego dnia przewoźnik ma 30 dni na odpowiedź. Oczywiście przewoźnik może uznać przesyłkę za zaginioną przed upływem tego terminu i wtedy termin 30 dniowy na odpowiedź liczysz od dnia następującego.
Dużo szybciej byłoby jakbyś zgłosił opóźnienie. Wtedy termin liczyłby się od 11 sierpnia (nadanie było po godzinie granicznej).
Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych, pod warunkiem nadania do godziny granicznej.
Twoja paczka została nadana 4 sierpnia, po godzinie granicznej, czyli termin doręczenia upływa w piątek 8 sierpnia. Póki co jeszcze mamy 8 sierpnia, więc nawet nie ma opóźnienia.
Dopiero jak minie północ i przesyłka dotrze do tego czasu, to oficjalnie będzie ona opóźniona.
A za zaginioną uznaje się przesyłkę, która nie została doręczona w ciągu 30 dni od dnia nadania. U ciebie jeszcze 30 dni nie minęło (plus 1 dzień, bo 15 sierpnia jest święto i ten dzień się nie wlicza).