Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Paczka opóźniona, więc lipa, jestem nauczony, że paczki dochodzą na czas. będę wystawiał negatywne komentarze za takie przypadki, to będzie poprawne?
Komentarz wystawisz sprzedawcy.
Jeżeli wysłał z opóźnieniem - to negatyw zasłużony, jeżeli wysłał na czas to za opóźnienie w dostawie odpowiada Allegro (jako odpowiedzialne za usługę One Box), i wtedy sprzedawca zostanie ukarany za cudzą przewinę.
Więc, nie, nie wystawiaj negatywa za nieterminową dostawę, bo ukarzesz niewinnego.
Allegro się wykpi jakimś korpo regulaminem że dostawa do 10 dni nie jest opóźniona, a dla mnie liczy się kiedy otrzymam paczkę. Kupuje patrzę na przewidywany czas dostawy i czekam, nie zgadza się negatyw.
no i allegro robi co chce więc moje negatywy nie będą się odnosiły do czasu przesyłki ale to ogólnego niezadowolenia z realizacji, bo wylkuczają jak czytam komentarze neg ze statystyk jeśli tego dotyczą.
@Client:110808956 właśnie patrzysz na czas przewidywany (wywrózony z fusów) a nie na gwarantowany. Allegro ku uciesze kupujących daje takie koński a oni je łykają.
Niektórzy nadal oglądają reklamy i wierzą, że mogą wszystko kupować z darmową przesyłka 😆
Dobrze rozumiem, że czujesz, że musisz kogoś ukarać za to, że przesyłka nie dotarła na czas? Allegro ma to gdzieś, więc dokopiesz sprzedawcy - jego zaboli. A, że to nie jego wina, to nie szkodzi. Ważne, żeby zabolało.
I skoro wiesz, że czas dostawy od wysyłki może trwać do 10 dni, to dlaczego uważasz, że ukarać należy sprzedawcę? Ma użyć maszyny czasu i wysłać towar zanim go kupisz?
@Client:110808956 Nie będzie poprawne, komentarz możesz wystawić sprzedającemu a sprzedający ma prawie żaden, albo niewielki wpływ na termin dostawy paczek.
Komentarz powinieneś wystawić dla Allegro, bo Allegro zajęło sie organizowaniem dostaw, niestety nie ma możliwości ocenienia Allegro, możesz jedynie ostrzegać innych tam gdzie się tylko da.
Wiem, że masz racje ale takie negatywy moga zmusić korpo allegro do poprawy sytaucji
Nie zmuszą do niczego, negatyw wystawiony niewinnemu sprzedającemu nawet poprawia sytuację Allegro bo wywyższa sklepy OSA w statystykach.
@Client:110808956 negatyw wystawiasz SPRZEDJĄCEMU a winne jest ALLEGRO. Widzisz różnicę?
@Client:110808956 Wystawiając taki bezzasadny komentarz sprzedawcy musisz się też z tym liczyć że jego jedyną obroną jest zgłoszenie sprawy do sądu o nieuzasadnione psucie opinii o firmie czy osobie ,a jak taki będzie miał dobrego prawnika to mogą ci przyklepać jakąś grzywnę na cele charytatywne. Allegro Ci w tym nie pomoże i zawsze znajdzie jakiś kruczek w swoim zagmatwanym regulaminie by siebie wybielić.
"Paczka opóźniona, więc lipa, jestem nauczony, że paczki dochodzą na czas. będę wystawiał negatywne komentarze za takie przypadki, to będzie poprawne?"
To zależy komu chcesz wystawić taki komentarz
"Allegro się wykpi jakimś korpo regulaminem że dostawa do 10 dni nie jest opóźniona, a dla mnie liczy się kiedy otrzymam paczkę. Kupuje patrzę na przewidywany czas dostawy i czekam, nie zgadza się negatyw."
Jeżeli znasz regulamin ,do kogo masz pretensje. Kupując, zaakceptowałeś "Korpo regulamin"
"Wiem, że masz racje ale takie negatywy moga zmusić korpo allegro do poprawy sytaucji"
Dawno nie czytałem większej bzdury.
Twoim tokiem myślenia. Uważasz, że Firma kurierska XXX, poprawi swoją jakość, bo ty negatywnie ocenisz sklep XXX.
Jeżeli sprzedający wywiązał się, ze swoich zadań, dlaczego chcesz JEGO ukarać swoim komentarzem. Wyraź swoją negatywną opinię dotycząca wysyłki na odpowiednim forum związanym z odpowiednim dostawcą
Jeżeli sprzedający wysłał przedmiot zgodnie z deklarowanym czasem, Ty masz ocenić poziom transakcji związany z działaniem sprzedającego, a nie firmy kurierskiej.
A gdy paczka zaginie, także obarczysz winą sprzedającego, który tę paczkę nadał i wystawisz mu negatyw, bo firma kurierska xxx, zgubiła Twoją paczkę?
Allegro podaje w akcji terminy przewidywane, które samo oblicza. Sprzedawca nie ma żadnego wpływu na to, jaki termin doręczenia widzi kupujący.
A co do regulaminu, to jest on integralną częścią umowy z Allegro o prowadzeniu konta. Zakładając więc konto zobowiązałeś się więc do jego przestrzegania, a są tam są podane terminy gwarantowane dla usługi Allegro One i Allegro Delivery.
Tak więc to twoja wina, że niezapoznałeś się z regulaminem choć potwierdziłeś to zaznaczając checkbox przy rejestracji oraz dodatkowo klikając link otrzymany na maila.
Szczerze to ja nie dawno wystawiłam gdzieś w necie negatywną opinię takim osobom jak Ty. I naprawdę nie zrobiłam tego jako sprzedająca tylko jako wkurzona kupująca.
Dlaczego? Opinie o produkcie są notorycznie przekłamywane, nie te podpięcia, inne stany, podróbki, zamienniki, dotyczą innych sprzedawców (czyli licho wie czego) bla bla. Nie ma sensu w nie patrzeć.
Na co patrzę przy zakupie? Na opinie o sprzedawcy, szczególnie na negatywy, bo to obecnie najwięcej mówi o sprzedawcy i o tym czego mogę się spodziewać gdyby coś poszło nie tak.
Gdy widzę, że połowa opinii dotyczy dostawy delivery to się zwyczajnie wkurzam. Muszę się przez to przebijać, żeby ogarnąć czy jest jakieś ryzyko z tym sprzedawcą czy nie. Do tego ja zawsze patrzę na średnią opinii, niektórych omijam jak np mają 97% pozytywów bez zaglądania. Ilu dobrych sprzedawców przegapiłam, bo komuś było żal dołożyć 1zł do dobrej wysyłki i wyżył się na sprzedawcy??? Nie jesteś sam na tym portalu, utrudniasz innym zakupy, a i bez tego po tych cudnych zmianach nie jest łatwo...!!!
@Client:110808956 Czyli wg Twojej pokrętnej logiki > kowal zawinił, a Cygana powiesili
No tak, macie wszyscy rację. Allegro przez te allegro one box traci jakość. Sprzedawcy nie powinni oferować wysyłki w ten sposób.
@Client:110808956 Sprzedawca chcąc mieć smarka jest zmuszany przez Allegro do określonych metod dostaw, bez prawa wyboru > m.in. "łone"
@Client:110808956 "Sprzedawcy nie powinni oferować wysyłki w ten sposób"
Rozumiem, że sprzedawcy nie powinni oferować swoich produktów na allegro - bo nie wiem jaki sens miałoby to bez SMART-a (aby oferta była smart oferta Allegro One jest obowiązkowa).
W zasadzie jako sprzedawca zasugeruje Ci to co Ty sugerujesz nam, po co kupujesz na allegro jak jesteś niezadowolony? Syndrom sztokholmski?
@pecela "Inpost nie jest taki cudowny"
Mam takie zdanie od lat i jestem za to wyśmiewany - jak dla mnie idealnie tę firmę opisuje pewne zdjęcie pewnego Rafała ... na skuterze.
Żaden nie jest idealny. Więc wyciągam sobie średnią z widzianych postów oraz dostarczonych dla mnie paczek. To daje pogląd. A że rejon rejonowi nie równy, no przecież wożą ludzie nie boty...
@Client:110808956 Paczka opóźniona, więc lipa, następnym razem wybierz innego przewoźnika przecież to Ty wybierasz dostawę jestem nauczony, że paczki dochodzą na czas. bo pewnie wcześniej był to InPost paczkomat 🙂
Inpost nie jest taki cudowny. U mnie większość przychodzi z opóźnieniem i po zgłoszeniu skargi. A te pod adres trzeba odbierać w punkcie (który musisz sobie znaleźć samemu, bo w systemie jest że paczka doręczona) lub liczyć że nikt nie ukradnie sprzed wejścia do budynku (zależy gdzie kurier zostawił).
Chociaż paczkomaty się ostatnio poprawiły, ostanie paczki dotarły bez skargi.
Tak więc dużo zależy od regionu.