anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem Allegro One BOX

LaniPol
#7 Wielbiciel#

Witam,

We wtorek (11.07.2023) zamówiłem paczkę z allegro z dostawą do Allegro One Box. Sprzedawca wczoraj tzn. 13.07.2023 wysłał mi numer nadania. Jednak numer który mi przesłał był do przewoźnika UPS.  Statusu na stronie allegro i UPS zgadzały się do dzisiaj tzn 14.07.2023 do godziny 12:28. Bo właśnie wtedy na stronie UPS pojawiło się, że przesyłka została doręczona. A na stronie allegro do teraz jest "w drodze" . Allegro na czacie rozkłada ręce i mówi, że muszą sprawdzić na kamerach czy kurier włożył paczkę do Allegro BOX. Niestety ja nie otrzymałem smsa ani maila z kodem odbioru więc nawet nie mam jak odebrać tej paczki. Czy miał ktoś z was taki problem? Przedmiot z paczki miał być prezentem urodzinowym w sobotę tzn 15.07.2023.... A bardzo prawdopodobne, że okaże się prezentem na Boże Narodzenie....  Nigdy więcej takiej dostawy... Czy ktoś miał podobną sytuację i wie jak to rozwiązać? 

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

milka1234567890
#18 Luminarz#

A  od kogo zakup? @Allegro_One 

oznacz moderatorów

LaniPol
#7 Wielbiciel#

Od użytkownika na allegro który prowadzi tutaj sklep.  Kontaktowałem się ze sprzedawcą . Jednak jemu też nie udzielili żadnych konkretnych odpowiedzi. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A wiesz że jak kupujesz od firmy to sprzedajacy odpowiada za przesyłkę do chwili odbioru, wiec musi ci pomóc.

oznacz moderatorów

LaniPol
#7 Wielbiciel#

Oczywiście. Jednak jemu powiedzieli to samo co mi. Tzn. że przyjęli zgłoszenie.... A ja po prostu potrzebuje na jutro tej paczki. Więc może ktoś miał podobną sytuację i wie jak to rozwiązać. 

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Oni odpowiedzą: @Allegro_One  jutro

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Niech sprzedajacy działa.

oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@LEW433 co ma Sprzedawca do tego?! Wymysł Allegro niech Allegro się tłumaczy

Wciskają nam Allegro One które po prostu nie działa

ja jako Sprzedający chciałbym korzystać z usług rzetelnych firm, ale nie mogę bo na siłę jakiś bubel nam wciskają  

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wymysł Allegro, zgadzam ale wszyscy sprzedajacy piszą że Allegro nie jest ponad prawem prawo mówi, sprzedajacy(firma) odpowiada za przesyłkę do chwili odbioru.

oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@LEW433 ja jako Sprzedający lubię mieć kontrolę nad wysyłkami, w przypadku Allegro One... Allegro umywa ręce i zwala na UPS i w drugą stronę...

Osobiście już w to się nie bawię 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro przeciska do muru sprzedających, aby przekonać do tych dostaw.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

I co z tego że odpowiada? A odbiór był? A regulamin przewożnika na dostarczenie paczki czytaleś? Minęlo tyle dni co w regulaminie zastrzegł na dostarczenie by za niewypełnienie uslugi odpowiadać?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@LaniPol sprawdzimy jaki status ma w tej chwili Twoja przesyłka, ale czy możesz podać mi jej numer? 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LaniPol
#7 Wielbiciel#

Numer UPS 

1Z83583x6843123182

Numer Allegro A00009Q2M0

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@LaniPol dziękuję, ale tak jak poinformował Cię nasz pracownik w korespondencji mailowej wciąż weryfikujemy monitoring, aby sprawdzić co się dzieje z Twoją paczką, dlatego poproszę Cię jeszcze o cierpliwość. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LaniPol
#7 Wielbiciel#

Jak można 21 godzin weryfikować monitoring jednego paczkomatu? Czy jakiś wasz pracownik oglądł ten monitoring jak film i bedzie go oglądał 24 godziny ?  Gdyby to była paczka dla mnie to już bym miał to w czterech literach. Ale jest to prezent dla dziecka na dzisiaj....  Co mam powiedzieć dziecku? Że Allegro oszukuje kupujących i sprzedających bo chce troche zaoszczędzić? Niestety ale 4 latek tego nie zrozumie....  Nigdy więcej Allegro BOXa. Czytając komentarze inny użytkowników i moje własne doświadczenia  mam nadzieję, że ktoś się w końcu tym zajmie. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@LaniPol sprawdź proszę swoją skrzynkę mailową, bo wysłaliśmy dziś do Ciebie wiadomość mailową w sprawie tej paczki. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LaniPol
#7 Wielbiciel#

Postaram się może odpowiedzieć na powyższy komentarz moderatora. Dodatkowo myślę, że wszystkim użytkownikom allegro pomoże to co napisze.

Po długich rozmowach. Dokładnie 6 rozmowach telefonicznych z konsultantami, 5 rozmowach na czacie i 2 dniach straconych. Okazało się, że wystarczyło zerknąć na kamery z allegro boxa. Pani konsultantka zrobiła to od ręki w przeciągu minuty. Szkoda, że w tym czasie wcześniej konsultant kazał mi jechać pod allegro box.  W momencie gdy już byłem pod allegro boxem Pani konsultantka ze zdziwieniem w glosie zobaczyła na filmie (który ewidentnie oglądała pierwszy raz), że paczki nie ma w skrytce ponieważ się nie zmieściła i kurier zwrócił paczkę do nadawcy…. Oczywiście allegro zwaliło całą winę na sprzedawcę…. Jednak uważam, że wina leży po oby dwu stronach. Tzn.

1. kurier z allegro nie powinien przyjmować wgl tej paczki.
  2. w momencie, kiedy paczka nie zmieściła się do skrytki powinienem dostać informacje, że nastąpiła taka sytuacja
  3. gdy już skontaktowałem się z allegro, w sprawie paczki. Powinni chociaż w minimalnym stopniu mi pomóc a nie kłamać i olewać sprawę. Czas pokazał, że to co zrobili mogli zrobić od ręki. Niepotrzebnie straciłem dwa dni.

Podsumowując całą sytuację. Odradzam dostawy allegro one box. Dodatkowo odradzam cały serwis allegro. Bo poprzez obsługi klienta pokazują jakie mają podejście do sprzedawców i kupujących….

A i odpowiadając na powyższy komentarz Pani HolaOla. Oczywiście otrzymałem maila już po całym zajściu z informacją, żę paczki nie ma w skrytce. Jednak tą informacje otrzymałem już również telefonicznie stojąc pod allegro boxem. Więc myślę, że mail był zbędny.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@LaniPol to ci jedną rzecz napiszę mianowicie od września allegro onebox będzie na siłę wpychane sprzedawcą do udostępnienia by ci mogli mieć smarta a usługa ta nie jest dostosowana do takiego ruchu skoro już teraz się sypie to na jesieni się zacznie taki cyrk że głowa mała oczywiście allegro sobie napisało regulamin tak że odpowiedzialnością za dostawę obarcza w całości sprzedawcę a nie swoją ułomną usługę dostawy gdzie babol babola babolem pogania

oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@az1rael My już nawet się w to nie pchamy, lepiej zrezygnować ze Smarka, również końcem sierpnia rezygnujemy z Allegro, za dużo wymogów, opłat itp a sprzedaż nędzna 

oznacz moderatorów