Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w temacie serdecznie proszę o przedłużenie daty odbioru paczki. Jest w punkcie chce ją dzisiaj odebrać
@ebmajn2 Czas na odbiór tej paczki już minął, więc niestety nie mogę pomóc.
Dlaczego nie macie w systemie takiej opcji? W oczywisty sposób zredukuje to koszty obsługi a punkt odbioru nie ma z tym najmniejszego problemu. Efekt jest taki, że paczka jest ja chce ją dziś odebrać ale niestety - skończy się to niepotrzebnym kosztem dla sprzedawcy
@ebmajn2 termin odbioru przesyłki minął i została wydana dyspozycja jej zwrotu do nadawcy. Na tym etapie nie mamy możliwości przedłużenia terminu odbioru. Ta opcja jest dostępna do momentu przeterminowania paczki.
Jeżeli przesyłka jest jeszcze w punkcie (kurier jej nie podjął), to możesz ją odebrać.
Bardzo bym chciał ale punkt odbioru nie może się przeklikać przez system to jest właśnie głupi problem. Towar jest w mojej ręce ale nie mogę go zabrać 😄
@ebmajn2 rozumiem, skonsultuję czy w tej sytuacji możemy coś zrobić i wrócę do Ciebie z informacją.
Bardzo dziękuję. Trzymam otwartą kartę z tą rozmową do 19-tej 🙂 Powodzenia!
@ebmajn2 napisaliśmy do punktu odbioru, w którym jest Twoja przesyłka. Możesz ją odebrać za poświadczeniem odbioru (na kartce napisz, że potwierdzasz odbiór przesyłki A002VL8KI8 plus Twój podpis), kartkę przekaż pracownikowi punktu, który wyda ci przesyłkę. My po informacji od punktu, że przesyłka została Ci przekazana zmienimy jej status ręcznie.