Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
po raz kolejny spotkała mnie przykra sytuacja związana z dostawą przesyłki do Allegro One Box. Wczoraj złożyłam zamówienie z odbiorem w paczkomacie AL030SH1 przy ul. Niedurnego w Chorzowie, natomiast otrzymałam informację, że przesyłka została umieszczona w automacie AL031SH1 przy ul. Św. Piotra 14 w Chorzowie.
Nie rozumiem, dlaczego przesyłka nie trafiła do wskazanego przeze mnie paczkomatu, tylko została przekierowana do innej lokalizacji — tym bardziej że nie był to pierwszy taki przypadek. Podobna sytuacja miała miejsce przed świętami, kiedy musiałam rano przed pracą udać się na drugi koniec dzielnicy, aby zdążyć z odbiorem przed kurierem.
Nie po to wybieram konkretny automat odbiorczy, żeby później odbywać piesze wycieczki po dzielnicy — zwłaszcza że okolica, do której przekierowano paczkę, nie jest zbyt przyjazna, a ja nie posiadam samochodu.
Proszę o wyjaśnienie, dlaczego takie sytuacje się powtarzają i co można zrobić, aby w przyszłości paczki trafiały do wskazanej przeze mnie lokalizacji. Jakoś w paczkomatach InPost, OrlenPaczka, DPD czy DHL takie sytuacje nigdy mi się nie przytrafiły.
Pozdrawiam
@KaLidKa84 już weryfikuję ten przypadek. Wrócę do Ciebie z informacją. Przesyłki skierowane do innego automatu paczkowego po dwóch dniach zostają umieszczone w pierwotnym.
Po dwóch dniach, czyli dostawa przesyłki się przedłuża.
W opisanej sytuacji, jaka miała miejsce przed świętami wielkanocnymi, było to o tyle problematyczne, że miałam zaplanowany wyjazd na święta, stąd nagła inna lokalizacja przesyłki spowodowała komplikacje z odbiorem. Szukałam wówczas informacji o tym, były dość lakoniczne (niestety nie zrobiłam screena, stąd nie przytoczę treści).
Dlatego nie polubiłam Allegro Box i będę unikać tego typu przesyłek (+ odradzać znajomym). Dałam temu szansę 3 razy i 2 razy paczkę pozostawiono w zupełnie innym miejscu.
Kilka lat wzbraniałam się przed Allegro Smartem, aż w końcu dałam się namówić, by nie prosić bliskich, by coś mi zamówili (zlikwidowano opcję Rodzina w zamówieniach, gdy można było podpiąć kogoś bliskiego do Smarta - wiadomo, dla Allegro liczy się kasa).
Ciekawych rzeczy się w tym temacie dowiaduję z mediów:
Internauci są naprawdę wściekli na Allegro. Afera Allegromatowa będzie mieć swój dalszy ciąg