anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka oczekuje na wyznaczenie punktu alternatywnego. Zacięło się?

fonderal
#7 Wielbiciel#

W sumie 3 przesyłki. Jedna trafiła do zielonego boxa, do pozostałych dwóch pojawił się taki sam komunikat w aplikacji: "Przesyłka oczekuje na wyznaczenie punktu alternatywnego". Ok. pewnie ten jest przepełniony, a nie ma czegoś takiego jak Multiskrytka w paczkomatach.

Minutę później grzecznie wyznaczyłem punkt alternatywny, skorzystałem z sugerowanego w wiadomości, bo skoro jest sugerowany, to pewnie przepełniony nie będzie. Ok., czekam na info że przesyłki do niego trafiły. To było około 16, 9 godzin później obie przesyłki nadal mają taki sam status, czyli nadal oczekują na wyznaczenie punktu alternatywnego. Tego już wyznaczonego:) Co gorsza, na stronie zakupu nie ma żadnego śladu o moim przekierowaniu, nie ma też możliwości dokonania tegoż. Ani w aplikacji na telefon, ani na stronach.

A0007YZI18

A00080NOJ2

Rozumiem, że może minęło mało czasu, ale przesyłki są dla mnie ważne, a pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło...

Pozdrawiam

j.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@fonderal Czy automat, który wyznaczyłeś to AL018WL1?

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

fonderal
#7 Wielbiciel#

Tak, to dokładnie to urządzenie.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@fonderal Widzę, że jest przypisany w naszym systemie, więc paczki wkrótce powinny do niego trafić.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

fonderal
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za info.

Nie byłoby tematu i zawracania głowy, gdyby użytkownik również widział dokonaną zmianę.

Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia

j.

oznacz moderatorów

fonderal
#7 Wielbiciel#

Być może masz rację (oby nie), jak dotąd szło nieźle. W ostatni weekend, w sobotę o 23:30 dostałem przesyłkę, która miała dotrzeć w poniedziałek, zatem są i zalety. No i jak dotąd na jakieś 30 przesyłek dostarczanych przez Allegro One nie było żadnego zacięcia i działało na tyle dobrze, że rzadziej zamawiam do paczkomatu, który mam bliżej.

oznacz moderatorów

paulinka-17
#7 Wielbiciel#

Hej @fonderal ! Jak można wyznaczyć alternatywny paczkomat? Nawiązuje do tej części: "Minutę później grzecznie wyznaczyłem punkt alternatywny, skorzystałem z sugerowanego w wiadomości". Ja nie mam takiej opcji a dwie paczki wiszą mi w takim samym statusie od 2 dni 🙄 Trzecią sprzedawca ma wysłać dziś do tego samego paczkomatu, ma dojść na Mikołajki, a tu klops - zaczynam się martwić że coś tutaj nie pykło chyba. Korzystam z przesyłek Allegro od roku i pierwszy raz mi się to zdarza, ale jest to niepokojące, zwłaszcza że te sytuacje zdarzają sie innym.

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@paulinka-17 Podaj numery przesyłek, z którymi jest problem.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

paulinka-17
#7 Wielbiciel#

@nat_not 

A0007YUI2

A0007ZP6Z

oznacz moderatorów