anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot towaru a termin doręczenia przesyłki został ustalony z odbiorcą

bartanka
#7 Wielbiciel#

Zwróciłam towar niezgodny z opisem aukcji. Paczkę nadałam, przewoźnik allegro A000G48X71. Dziś pojawił się komunikat jak w temacie. Co to oznacza? Przyznam, że nie mam ochoty na zwlekanie ze zwrotem pieniędzy po tym jak dostałam co innego niż na zdjęciach.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

@bartanka To nie ma znaczenia, sprzedający ma 14dni na zwrot środków max od chwili odstąpienia od umowy zakupu.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bartanka Oznacza to, że dostawa została przeniesiona na inny termin. Nie musisz się tym przejmować. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

bartanka
#7 Wielbiciel#

No raczej muszę bo do dziś nie otrzymałam zwrotu pieniędzy. Rozpoczęłam dyskusję poprzez allegro, minął dzień roboczy i zero reakcji sprzedającego (bo automatycznej odpowiedzi "odpowiemy niezwłocznie" nie mam zamiaru uznawać jako odpowiedź). W takiej sytuacji chcę skorzystać z allegro protect. Jak długo mam czekać żeby otrzymać link do formularza?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@bartanka O rekompensatę w ramach Allegro Protect możesz się ubiegać najwcześniej 14 dni od zakupu. Link do wniosku będzie dostępny po zaznaczeniu dyskusji jako nierozwiązanej.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@bartanka zgodnie z prawem sprzedawca ma 14dni na zwrot kasy przy odstąpieniu lub 14dni na rozpatrzenie twojej reklamacji w zależności co zglosiłaś w 2 przypadku wysłać ci może prawidłowy towar też zgodnie z prawem 

oznacz moderatorów