Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałam tylko poinformować allegro, że Wasz paczkomat na rogu Lwowskiej i Jemiołowej nie wyświetla sie na mapie w wyszukiwarce, ani przy opcji nadania ani wysłania czegoś, a paczkomat działa (ekran itd). Bez sensu paczkomat, jak nie można z niego korzystać i trzeba dryłować dużo dalej. Chciałam napisać maila ale nigdzie nie znalazłam kontaktu w takich sprawach. Pozdrawiam
Dodaj że chodzi Ci o Wrocław, bo chyba masz na myśli skrzyżowanie Jemiołowej i Lwowskiej we Wrocławiu? Jeśli tak, to chyba nowy One Box, bo nie kojarzę go żeby wcześniej tu jakiś stał. Widocznie jeszcze baza się nie zaktualizowała, pewnie pojawi się na dniach na mapie. I bez przesady z tym dużo dalej, na tej samej ulicy dosłownie skrzyżowanie obok przy Zaporoskiej masz One Punkt, kawałek dalej przy Żelaznej masz kolejny automat a przy pl. Pereca kolejny punkt. Są wciąż całe duże miasta czy nawet województwa gdzie nie ma automatów i tylko punkty, np. w całym Opolskim nie wyświetla się żaden One Box i tylko dwadzieścia-parę punktów (na całe województwo!), a tymczasem u nas na osiedlu Allegro stawia już trzeci automat, jeszcze tak blisko działającego punktu. Nie rozumiem tej polityki.
Tak chodzi o Wrocław. Przepraszam, że zapomniałam napisac miasta. Paczkomat był dostępny przez jakiś czas, bo do niego już zamawiałam, teraz zniknął. Napisałam czysto informacyjnie dla obsługi Allegro, bo nie wiem jak inaczej się z nimi skontaktować, bo nigdzie nie ma maila. Zdaje sobie sprawę ze jest mega dużo paczkomatów. Ale mega się cieszyłam, ze wreszcie mam jeden pod domem. Nadaje przesyłkę a tu **piiip** 🙂
@gosienka63 Ale możesz zadać pytaniu tu na forum @Allegro_One
Witam paczkomat one box w Jaworznie ul.Wesoła też zniknął z listy jest czynny ale nie mam możliwość do niego zamówić. Może jakaś pomoc? Pozdrawiam
@BeataN_2005 Automat AL011SJ1 jest przepełniony, dlatego w tej chwili nie można go wybrać jako punktu odbioru. Jeśli nie chcesz czekać z zamówieniem, konieczne będzie wybranie innego punktu.
@gosienka63 dziękujemy za zgłoszenie! Wyjaśniamy to i damy znać, dlaczego tego automatu nie widać na mapce.
Dobry 🙂 było widać paczkomat kilka dni, nawet udało mi się do niego zamówić, ale znowu go dzisiaj nie widać. Pokazuje się na liście, ale juz na mapce nie - jak ktoś nie ma w ostatnio wybieranych to nie ma opcji zeby go zaznaczyl do wysyłki.
Dzień dobry, paczkomat Allegro One przy ul. Lwowskiej 11/19 we Wrocławiu AL222DW1 ponownie nie wyszukuje się na waszej mapie paczkomatów. Nie można do niego zamówić przesyłki.
@stolen-roses Nie mamy informacji o awarii. Najprawdopodobniej przyczyną problemu jest zbyt duża liczba zamówień z odbiorem w tym automacie. Wkrótce powinien być ponownie dostępny.
Szanowne allegro, sprawa wygląda tak:
1. Allegro box na mapie:
Jako zwykły użytkownik wchodzę na allegro lokalnie by wstawić przedmiot.
Jest informacja o nowej usłudze allegro box. Wchodzę więc na google i wpisuję mapa allegro box żeby zobaczyć gdzie są dostępne miejsca. Na mapie dostępnej pokazuje, że są dwa miejsca w moim mieście. Wstawiam więc ogłoszenia z opcją allegro one box.
A po zakupie przy próbie wyboru miejsca nadania okazuje się, że nie da się wysłać bo na allegrolokalnie nie ma na mapie tych miejsc.
Na allegrogadane doczytałem dopiero po tym jak ktoś coś kupił, że to można wysłać ale z automatu, a tam na mapie są, ale miejsca nadania klasyczne a tutaj ich nie widać bo tylko z autoamtu. 😮
Proponują zając się tą sprawą bo jest tylko zbędne zamieszanie w obecnej formie. Powinno być to napisane wyraźnie w kilku miejscach.
2. Allegrobox i brak możliwości wyboru innego przewoźnika
Kolejny motyw to: jak już w powyższym przykładzie ktoś coś kupił, a nie da się jednak skorzystać z tej usługi wysyłki to kupujący nie ma możliwości zmiany przewoźnika. Jedyna opcja obecnie to zwrot wpłaty i ponowny zakup lub złota rada z allegro: