anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One - dostawa tego samego dnia

biumax
#9 Pomysłodawca#

Cześć,

dowiedziałem się dzisiaj od konsultanta na czacie, że nie można obecnie włączyć metody Allegro One dostawa tego samego dnia i można było się zapisywać do tej kampanii w zeszłym roku - czy to prawda? Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@biumax Rozumiem, że chodzi o dostawę tego samego dnia na adres klienta. O usunięciu tej opcji informowaliśmy np. tutaj.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

biumax
#9 Pomysłodawca#

@nat_not czyli obecnie nie ma możliwości włączenia jakiejkolwiek metody umożliwiającej wysyłki z dostawą tego samego dnia niezależnie czy na adres czy do punktów, nawet w większych miastach?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@biumax Jest opcja dostawy dzisiaj do automatów paczkowych Allegro One Box ramach Allegro Delivery. Tutaj znajdziesz informację jakie metody dostawy trzeba udostępnić i jakie ustawienia zastosować. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

biumax
#9 Pomysłodawca#

@nat_not Z tego co udało mi się sprawdzić dla mojego kodu pocztowego dostawa dzisiaj jest do godziny 10:15 - czy ta metoda nie wyświetla się w moich ofertach bo ustawiłem późniejszą godzinę i jak zmienię na 10:15 to zacznie działać czy nie mam czegoś włączonego?

biumax_0-1752748993655.png

Dodam, że w cennikach dostaw nie widzę metody z dostawą dzisiaj - czy ten artykuł nadal jest aktualny? Allegro One (Punkt, Box, Kurier): opcja dostawy dzisiaj jest dostępna dla wybranych sprzedających – ... 

Wynika z niego, że włączenie takiej metody wymaga kontaktu z Allegro.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@biumax Konsultuję tę sprawę. Wrócę do Ciebie z informacjami.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@biumax Tak, dostałam potwierdzenie, że trzeba się zgłosić, wysyłając wiadomość na onehandlowy@allegro.pl i podając w niej nazwę i NIP swojej firmy oraz adres magazynu (wraz z kodem pocztowym).

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów