Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś może w prostych słowach wyjaśnić czym różni się Allegro One Punkt, Allegro One Box, Allegro One Kurier... Czytam już godzinę pomoc i nie mogę się odnaleźć. Kurierzy przyjeżdżają nieregularnie, co drugi, trzeci dzień, jak już to "tylko rano" chciałem więc zanieść do zielonego paczkomatu ale nie widzę nigdzie opcji "zamów bez przyjazdu kuriera" Dlaczego mam zaakceptować regulamin DPD? Kurierzy DPD nic o tym nie wiedzą, w pomocy jest mowa o UPS... Kto to obsługuje? Masakra.
Allegro One Punkt, odbierasz w punktach kolporter itp.
Allegro One Box, zielone autoamty
Allegro One Kurier to chyba wiesz że kurier doręcza do domu 🙂
Wszystko obsługuje UPS 🙂
tu masz wszystko opisane https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/one-by-allegro-informacje-dla-sprzedajacych-eKALEP0OvH0
Dla przesyłki z metodą dostawy Allegro One Box lub Allegro One Punkt możesz wybrać dwa sposoby nadania przesyłki dostępne w Wysyłam z Allegro:
A w razie co pisz @Allegro_One odpowie na wszystkie pytania 😄
Ale ja pytam jako sprzedający.
Ja mam tak: "Zaakceptowane zgody i regulaminy, które nie uległy zmianie DPD"Regulamin DPD (przesyłki krajowe)", "Regulamin DPD (przesyłki międzynarodowe)"
Jak wyłączyć podjazd kuriera? Zanosze paczkę do puszki a potem kurier i tak przyjeżdża, on tego nie widzi...
@papier_czerpany ale DPD to nie paczki allegro one 😞 jak chcesz allegro one musisz nadawać przez WzA czy na pewno klient wybrał One a nie DPD ???
Ja Tobie pokazuje co mi się pokazuje do odklikania przy zamawianiu Allegro One. Może jest tak, że w Warszawie np obsługuje UPS a w Poznaniu DPD...
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ zerkniecie co się dzieje ?
@papier_czerpany nie jest tak, te przesyłki obsługuje kurier One albo UPS. Na zrzucie są pokazane zgody, jakie masz zaakceptowane, ale do zaznaczenia regulamin dotyczący Allegro One. Jeśli chcesz nadać przesyłkę bez podjazdu kuriera, wybierz proszę taką opcję podczas generowania etykiety. Jeśli kurier nie pojawia się po przesyłki, zgłoś to proszę do nas za pomocą tego formularza.
Dziękuję.
Juz rozwiązałem sytuację ale nie jest to intuicyjne i powinniście się temu przyjrzeć. Po pierwsze Dwie usługi Allegro One różnią się i trzeba sporo poszukać żeby te niuanse odnaleźć. nazwy usług powinny być intuicyjne.
Po drugie, jeśli klient wybierze Allegro One Punkt, Box, Kurier to nie ma możliwości odhaczenia przyjazdu kuriera ani wyboru godziny tak jak to jest intuicyjne przy DPD. Nie ma informacji o tym czy wygenerowaliśmy etykietę z podjazdem kuriera, czy bez. Podejrzewam że w Allegro One Punkt, Box jest identycznie. Dalej, nie ma możliwości wyboru "bez podjazdu kuriera". Trzeba dojść do końca zlecenia, a gdy pojawi się okno "zamów podjazd kuriera" trzeba... zamknąć okno, potem przejść do zamówione przesyłki i tam odnaleźć etykietę która się jednak wygenerowała, mimo, że nie ukończyliśmy zlecenia. Etykieta powinna się utworzyć dopiero po kliknięciu opłać, wygeneruj, pobierz etykietę itp a nie po drodze gdy klikamy przejdź dalej. Obok okienka "zamów podjazd kuriera" wystarczy dodać drugie "bez podjzdu kuriera, dostarczę sam". Możlwiość pobrania etykiety powinna być przy kliencie, zamówieniu a nie zbiorczo ze wszystkimi innymi w innej zakładce.
W AllegroOne nigdy nie wiem, czy po przesyłkę zjawi się kurier, czy mam ją dostarczyć do paczkmatu? Gdzie na etykiecie/Allegro znajdę taką informację? W inpost mam minikurier i kurier i już wiem co mam zrobić.
Co ciekawe kurierzy nie widzą statusu przesyłki, więc zddarzyło się, że nieodebraną przesyłkę umieściłem w paczkomacie a po dwóch dniach zjawił się po nią kurier. Trochę niedopracowane.
Do są porpawki kosmetyczne ale serwis powinien działać intuicyjnie, a nie wymagać studiowania instrukcji żeby zrozumieć różnice między usługami.
Pozdrawiam,