anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co jeśli się nada przesyłkę od razu w automacie docelowym?

TomBanknoter
#18 Luminarz

Klient jest z tego samego miasta, a akurat będę w pobliżu. Jeśli włożę przesyłkę do automatu docelowego, to czy od razu będzie mógł odebrać, czy będzie procesowana w standardowy sposób (tzn. wyjmowana przez kuriera, wożona do magazynu itd.). W InPost w takim przypadku można odbierać bezpośrednio z paczkomatu, ale z "zielonym" tego nie testowałem.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Chyba nie włożysz jej wcale. Przynajmniej kiedyś robiłam komuś etykietę do odesłania. A że robiłam ją z menedżera to nie zorientowałam się że poszła z adresem nadawczym takim samym jak odbiorczym. Efekt był taki, że musiałam zrobić drugą, bo nie mogła włożyć chodź podobno w każdym paczkomacie można nadawać...To chyba taka sama sytuacja z tym samym paczkomatem.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel

@AnnaG-Antyki jeśli paczkę nadaje się z aplikacji w telefonie to można ją nadać w dowolnym paczkomacie z tego co wiem. Przez menedzera trzeba ustalić w jakim paczkomacie się nadaje i nie da się włożyć do innego.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

I tu nie masz racji. Przez menedżera tak samo można w każdym nadać jak również w każdym punkcie. Na infolinii twierdzili, że to wina tego samego punktu nadania. A poza tym to był właśnie ten paczkomat, który był na menedżerze podany wiec nie to był problem. 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Kiedyś miałem taki przypadek. Nadałem paczkę w paczkomacie który był oznaczony jako odbiorczy i zaraz po tym jak paczkę w nim umieściłem przyszedł SMS z kodem odbioru. 
Ale to było ze 3 lata temu. Nie wiem jak teraz. 

EDIT - Ok, zakręciłem się, teraz widzę że pytanie dotyczy „zielonych” a nie InPost. 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@komis-bell W InPost to działa prawidłowo, tzn. po włożeniu do automatu docelowego klient po paru minutach może odebrać. Ale Allegro One rządzi się swoimi prawami, więc wolałem zapytać. Może @Allegro_One wie?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To że jest ten sam to nie problem, problemem jest system. Zadzwoń na infolinię.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TomBanknoter był tu opisywany przypadek że paczka wyciągnięta w piątek ale nie wiem jak się skończyło, pewnie wróciła do tego samego po kilku dniach leżakowania na magazynie 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@kostas11 Jeśli i tak mają ją wozić trzy dni po mieście, to nie będę się wysilał, tylko nadam tam, gdzie zawsze 😎

oznacz moderatorów