anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co jeśli się nada przesyłkę od razu w automacie docelowym?

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

Klient jest z tego samego miasta, a akurat będę w pobliżu. Jeśli włożę przesyłkę do automatu docelowego, to czy od razu będzie mógł odebrać, czy będzie procesowana w standardowy sposób (tzn. wyjmowana przez kuriera, wożona do magazynu itd.). W InPost w takim przypadku można odbierać bezpośrednio z paczkomatu, ale z "zielonym" tego nie testowałem.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Chyba nie włożysz jej wcale. Przynajmniej kiedyś robiłam komuś etykietę do odesłania. A że robiłam ją z menedżera to nie zorientowałam się że poszła z adresem nadawczym takim samym jak odbiorczym. Efekt był taki, że musiałam zrobić drugą, bo nie mogła włożyć chodź podobno w każdym paczkomacie można nadawać...To chyba taka sama sytuacja z tym samym paczkomatem.

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel#

@AnnaG-Antyki jeśli paczkę nadaje się z aplikacji w telefonie to można ją nadać w dowolnym paczkomacie z tego co wiem. Przez menedzera trzeba ustalić w jakim paczkomacie się nadaje i nie da się włożyć do innego.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

I tu nie masz racji. Przez menedżera tak samo można w każdym nadać jak również w każdym punkcie. Na infolinii twierdzili, że to wina tego samego punktu nadania. A poza tym to był właśnie ten paczkomat, który był na menedżerze podany wiec nie to był problem. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Kiedyś miałem taki przypadek. Nadałem paczkę w paczkomacie który był oznaczony jako odbiorczy i zaraz po tym jak paczkę w nim umieściłem przyszedł SMS z kodem odbioru. 
Ale to było ze 3 lata temu. Nie wiem jak teraz. 

EDIT - Ok, zakręciłem się, teraz widzę że pytanie dotyczy „zielonych” a nie InPost. 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@komis-bell W InPost to działa prawidłowo, tzn. po włożeniu do automatu docelowego klient po paru minutach może odebrać. Ale Allegro One rządzi się swoimi prawami, więc wolałem zapytać. Może @Allegro_One wie?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To że jest ten sam to nie problem, problemem jest system. Zadzwoń na infolinię.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@TomBanknoter był tu opisywany przypadek że paczka wyciągnięta w piątek ale nie wiem jak się skończyło, pewnie wróciła do tego samego po kilku dniach leżakowania na magazynie 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@kostas11 Jeśli i tak mają ją wozić trzy dni po mieście, to nie będę się wysilał, tylko nadam tam, gdzie zawsze 😎

oznacz moderatorów