Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro okradło przesyłkę i nic nie robi. Akcja była świadoma bo sprzedałem niewielki przedmiot marki apple o wartości 450 zł za 250 zł. Na moją reklamację obiecano sprawdzić ale nic nie zrobiono. Czy mogę zgłosić Allegro na Policję?
Ja wiem, ze zdarzają się wszędzie. Jednak jak czytasz posty podliczaj sobie ile jakich dostawców dotyczy... To daje pogląd na to co się dzieje... A nie dzieje się dobrze.
@Syrena_zT nie przekonuje mnie to. to była pierwsza moja wysyłka od 2 lat przez Allegro OneBox, wcześniej chyba tylko raz coś zwracałem. Do tej pory przez Inpost kilkadziesiąt nadanych i setki odebranych przesyłek - zawsze szybko i bez problemu 🙂 Taki "Przypadek" ale wiele mówi.
Zwracam się do wszystkich Klientów Allegro, Ludzie, jak możecie wybierajcie Inpost, dopłaćcie 1zł i będziecie mieli większą pewność że przesyłka dotrze do Klienta. Od dziś nie będę oznaczał możliwości wysyłki przez Allegro OneBox. Za duże ryzyko i szkoda nerwów.
W_kiwi - no tak, patrzę i wszystko jasne. Nie można podważać kompetencji gdzie nie trzeba tego robić? Nieprawdaż? Lekceważenie i cenzora rodem z późnego PRL.
Poziom obsługi Allegro to jest totalna katastrofa.
Powiadomcie swojego rzecznika prasowego i zarząd bo Jestem w kontakcie z TVN Uwaga.
Będzie ciekawy reportaż o Allegro OneBox i poziomie obsługi fgirmy, która bazuje na zaufaniu publicznym.
@GrzeÅko serio, byli tu prawnicy, policjanci, sędziowie, mieli zakładać sprawy w sądzie, miało być głośno i co i nic, pokrzyczysz i zapomnisz 😄
Paczka zaginęła, zdarza się to w każdej firmie, złóż reklamację i tyle możesz zrobić 😄
kostas11 - bez urazy ale taki z ciebie demiurg jak z g ... twaróg 😉 zobaczymy jaki jesteś odważny jak będziemy robić program w TVN Uwaga i poprosimy cię o powtórzenie twych mądrości, i czy sponsor pozwoli się wypowiedzieć 😉
Jestem ciekawy jakie to dowody na kradzież zostaną przedstawione w reportażu .
Poza tym.
Sprzedałeś towar jako osoba prywatna - prawo własności do sprzedanego towaru zostało przeniesione na kupującego - tak samo jak odpowiedzialność za losy przesyłki, jej ewentualne uszkodzenie lub zagubienie.
Technicznie - co stało się z przesyłką - nie powinno Cię w ogóle interesować.
kolejny sponsorowany demiurg 🙂 ja też zatem mam jedną radę życiową bardziej
"w życiu nie można być tylko trochę k"
dziękuję za zrozumienie
A swoją drogą, mam konto na Allegro dłużej niż pewnie żyją szanowne moderatorki tego wątku, których jest już z 5 🙂 ... a nadal Allegro nie nauczyło się obsługiwać polskich znaków diaktrycznych w nazwach użytkowników. Czego my oczekujemy? Jakości, profesjonalizmu ? To jakiś żart 🙂
@GrzeÅko po mnie to spływa 🙂 już byłem Trollem itp. Nie ma nic wspólnego z allegro pisze jak każdy inny użytkownik mający większe doświadczenie do Ciebie w handlu interntewym 🙂
Serio myślisz że TWN zajmie się zaginioną paczką ? nadaje ponad 20 000 paczek rocznie i w różnych firmach giną, na sortowni, odklejają się etykiety, z taśmy spadnie, ktoś doręczy ją pod zły adres a nie każdy jest uczciwy i to zgłasza, kurierzy kradną itp.
Złóż reklamację zamiast się nakręcać 😄
@GrzeÅko oskarżenie o kradzież jest poważnym oskarżeniem, natomiast ty nie masz żadnych podstaw do tego, aby takowe rzucać. Zgodnie z twoimi zarzutami Allegro okradło twoją przesyłkę - co już samo w sobie jest błędne, bo sugeruje kradzież zawartości, a nie samej paczki, a jak wiemy ze statusu, ta zaginęła.
Rozumiem, że sytuacja jest dla Ciebie frustrująca i chciałeś tutaj wyrazić swoje niezadowolenie, jednak zapewniam Cię, że Twoje domysły są błędne, a samo przedstawianie sytuacji w taki sposób wypacza faktyczny przebieg sprawy i nie przyspiesza rozwiązania.
Zapewniam, że żadna firma nie ryzykowałaby swojej opinii, dla towaru o takiej wartości (ani w sumie o żadnej innej wartości).
@Syrena_zT
Dla mnie wszystko to co jest pisane przez moderatorów to puste ble bla bla ... mowa trawa, na rzecz sponsora/pracodawcy.
Ale ok, wyjaśnijmy jak faktycznie wygląda jakość obsługi allegro i jak doszło do "zaginięcia"
Zatem uprzejmie proszę o publiczną odpowiedź tutaj:
1. Od kiedy w systemie Allegro dostrzegł że paczka jest zagubiona?
2. Co z tym faktem zrobiono?
3. Dlaczego jeszcze w poniedziałek 21 lipca wieczorem już po reklamacji paczka miała status "w drodze" ?
4. Tylko dzięki temu że klient został oszukany przez pracownika Allegro i nie było odpowiedzi co się dzieje z paczką w ciągu dwóch dni, a mój mail we wtorek został całkowicie zignorowany, mamy ten wątek. Tylko dzięki temu sprawa ruszyła o tyle że przykeliście do wiadomości że jest burdel i nie ma paczki => dopiero wczoraj po tym wszystkim status na "Problem z przesyłką"
Allegro - Wstyd!
4.
@GrzeÅko ponownie proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. Na tym forum wypowiedzi nie są sponsorowane. Jest to nasza praca.
1. Wobec paczki została podjęta interwencja po zgłoszeniu 21.07
2. Zostało sprawdzone nagranie z momentu odbioru przesyłki, a następnie został podjęty kontakt z kurierem odbierającym przesyłkę oraz oddziałem odpowiedzialnym za odbiór paczki.
3. Ponieważ w tamtym momencie sprawa była jeszcze weryfikowana. Paczka na tamten moment nie była jeszcze uznana za zagubioną.
4. Twój mail nie został zignorowany. W wątku została przesłana informacja o tym, że weryfikujemy co się dzieje/stało z przesyłką. Następnie otrzymałeś informację o tym, że nie udało nam się ustalić losów paczki, dlatego też, aby jak najszybciej rozwiązać sprawę prosimy o złożenie reklamacji. Przesłaliśmy do też link, do jej bezpośredniego złożenia.
Klient nie został przez nas oszukany. Podjął kontakt z nami 23.07 i na swoją wiadomość otrzymał odpowiedź.
Po złożeniu reklamacji (z twojej lub klienta strony) środki za utracony przedmiot zostaną zwrócone. Także zachęcam do podjęcia tego kroku.
Szanowni Państwo, okazuje się że odbiorca, który opłacił koszt oferty i przesyłki dostał z Allegro informację, że to jednak ja musze jako wysyłający złożyć reklamację by on dostał zwrot pieniędzy, co jest kolejnym dowodem że tu nikt nie zna tych **piiip**ycznych procedur Allegro.
Dla większego śmiechu: pierwszy kontakt Klienta ze mną poprzez dyskusję był w poniedziałek, zapytał mnie co się dzieje z przesyłka z Warszawy do Gdańska bo już mu rzeczy z Chin przyszły a ta jest ciągle "w drodze"...
Proszę mnie już nie przepraszać za błędne wcześniejsze informacje, wiem że to lokalna firmowa norma. Bardzo się cieszę, że już za rok za dwa lata wszystkie tu Moderatorki zastąpi AI, AI będzie monitorować status przesyłki i samo proaktywnie zajmie się rozwiązaniem / wskazaniem problemu przed kontaktem Klienta, AI zastąpi ludzi na sortowni i również kierowców ... To będzie cudowne - czekam na to.
No i minęło 20 dni od ukradzenia przesyłki w Sortowni Allegro o czym tutaj wcześniej pisaliśmy i dostaję z Allegro taką wiadomość:
„Kupujący nie otrzymał zamówienia. Proszę, by Sprzedający przesłał w załączniku potwierdzenie nadania (z widocznym adresem odbiorcy).
Jeżeli Sprzedający nie nadał przesyłki, proszę, by przesłał w załączniku potwierdzenie zwrotu pieniędzy.”
To pokazuje że Allegro oszczędza na pracownikach, gdyż pracują tam osoby bez minimalnych kwalifikacji intelektualnych. Nie mamy przesyłki i co nam zrobisz!
Wstyd dla Allegro. Jak ktoś coś ukradnie to firma powinna to rozwiązać błyskawicznie a nie zasłaniać się regulaminami i zamiatać g...o pod dywan! Smród będzie tylko większy a ludzie tracę zaufanie do Allegro jako uczciwej firmy!
Jeżeli chodzi o zaginięcie przesyłki, to zgodnie z regulaminem usługi Allegro Delivery, przesyłkę uznaje się za zaginioną, jeżeli nie została doręczona w ciągu 30 dni od dnia nadania. Oczywiście przewoźnik ma prawo do uznania przesyłki za zaginioną przed upływem tego terminu, co zostało zrobione w przypadku twojej przesyłki.
Na odpowiedź na twoje zgłoszenia przewoźnik ma 30 dni (§9 ust 1 rozporządzenia w sprawie reklamacji usługi pocztowej).
A jeżeli chodzi o polskie znaki, to w loginach i hasłach nie powinno się ich używać. Niestety nie ma jednolitego standardu kodowania polskich znaków.
@pecela Chcę tylko zwrócić uwagę, że moje konto na allegro ma 25 lat i 2 miesiące i miało od początku polskie znaki. To że dział IT Allegro przepuścił taki defekt, który jest małą do zrobienia w jednym sprincie albo nawet ad-hoc w trakcie sprintu, nie świadczy źle o mnie a o firmie działającej w Polsce. Podobnie jak to, że za bardzo przycięto koszty kontaktu z klientem. Kiedyś można było zadzwonić i szybko normalnie załatwić sprawę, dziś polityka Allegro to cięcie kosztów i olewanie Klientów.
Właśnie znalazłam kolejną ciekawostkę. Kobieta zdolniejsza od kurierów, ich po kilku tysiącach potrafili łapać, a ta 50k...
Okradała paczki z internetu. Wymyśliła sprytny plan i była przekonana, że będzie bezkarna
W osobnym wątku dwa tygodnie temu opisywałem jak ukradziono przesyłkę, okazało się że zniknięcie nastapiło na Sortowni Allegrto: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-one-dla-sprzedawc%C3%B3w/co-zrobi%C4%87-gdy-przesy%C5%82ka...
Do dziś Allegro nie zajęło się sprawą mimo 3 reklamacji i wielu ponagleń, mimo wątku na Forum, które miało za cel obnażenie nieuczciwych praktyk i lekceważenia Kupującego i Sprzedającego.
Jak o rozwiązanie sprawy napisali dzisiaj
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość i przepraszam za dłuższy czas oczekiwania na odpowiedź.
Zgodnie z Prawem Pocztowym panującym w Polsce do momentu gdy klient nie odbierze przesyłki to nadawca jest jej właścicielem oraz osobą uprawnioną do zgłoszenia reklamacji.
W kwestii samej reklamacji dedykowany oddział poprosił Państwa o uzupełnienie potrzebnych dokumentów aby reklamacja mogła zostać rozpatrzona dalej. Proszę pamiętać, że nieuzupełnienie reklamacji w terminie będzie skutkować jej odrzuceniem, ponieważ oddział nie będzie mógł poprawnie jej przeprocesować.
W związku z tym proszę o podanie numeru rachunku bankowego w wątku o numerze 53393940.
Pozdrawiam
// Kacper [edycja]
Zespół Allegro
To ja mam składać 4tą reklamację i udowadniać że wysłałem przesyłkę!!!!
Allegro ogarnijcie się, przeproście i załatwcie tą sprawę tak jak nalkezy!
@GrzeÅko sprzedałeś jako firma czy osoba prywatna?
to było ze smartem wysłane do oneboxa? kto jest nadawca na etykiecie?
Jako osoba prywatna, zapłaciłem za Allegro Protect i po co?,
Allegro nic nie robi ze sprawą od 3 tygodni, nie było etykiety, wybrałem kod napisany ma paczce
Przesyłka została zagubiona 2025-07-23 19:50
Przesyłka została podjęta z maszyny przez kuriera 2025-07-15 16:34
Przesyłka została nadana 2025-07-15 12:44
Przesyłka została przygotowana przez nadawcę 2025-07-14 22:00