anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić gdy przesyłka została skradziona

Grześko
#9 Pomysłodawca

Allegro okradło przesyłkę i nic nie robi. Akcja była świadoma bo sprzedałem niewielki przedmiot marki apple o wartości 450 zł za 250 zł. Na moją reklamację obiecano sprawdzić ale nic nie zrobiono. Czy mogę zgłosić Allegro na Policję?

oznacz moderatorów
64 ODPOWIEDZI 64

Grześko
#9 Pomysłodawca

A spokojnie. To będzie - trzeba piętnować Allegro za to że okradają swoich klientów, chyba z tym się zgadzamy 😉

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta

A ja tu widzę problem inny niż reszta. Allegro od początku wprowadziło Cię w błąd. Sprzedałeś jako osoba prywatna- chyba że coś źle zrozumiałam. Twoja odpowiedzialność za paczkę skończyła się w momencie jej wysłania. Portal potraktował Cię jak przedsiebiorcę gdy reklamację spokojnie mógł zgłaszać kupujący...  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Screenshot_322.pngScreenshot_323.png

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@kaliszaneczka-x, w przypadku gdy sprzedający jest osobą prywatną działa to w ten sam sposób, czyli do momentu doręczenia przesyłki do adresata to nadawca jest uprawniony do wniesienia reklamacji.
Adresat, czyli kupujący jest do tego uprawniony po odebraniu przesyłki lub przed jej odebraniem, gdy posiada od sprzedawcy zrzeczenie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczeń.

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Grześko
#9 Pomysłodawca

Fajnie że o tym mi powiedziano dopiero dzisiaj. Czy wy myślicie że ludzie mają tyle czasu by zajmować się problemami które wygenerowało Allegro????

Nadal nie rozumiem co będzie się dalej działo, podałem w mailu mój numer rachunku ale moja reklamacja dotyczy rekompensaty za stracony czas w dziesiątkach maili i dziesiątkach wpisów na forum. Wyceniam to na dwukrotność przedmiotu. Za ukradziony na sortowni przedmiot Allegro niezależnie ma zwrócić środki kupującemu, bo on juz mi przelał środki poprzez Allegro (które niby to nie zna mojego nr rachunku).

oznacz moderatorów

Grześko
#9 Pomysłodawca

Wczoraj, w czwartyek rano po godzinach spędzonych na komunikacji dostałem informację że moje zgłoszenie zostało rozpatrzone i zlecono przelew środków na konto. Jest piątek godzina 13:30 i mogę tylko powiedzieć że ponownie Allegro w ch... sobie leci! Nie ma środków na koncie a Klient czeka. Nie będę was .... kredytował. To jest zwyczajnie nieprzyzwoite jak nie szanujecie ludzi. Mam nadzieję że AI wszystkich was niedługo zastąpi i poprawi się jakość obsługi. 

oznacz moderatorów