Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@zbignex Dlaczego nie możesz nadać paczki? Jaki powód podaje kurier? Podaj proszę numer zamówienia i paczki.
Kurier powiedział że nie obsługuje tego typu metod. Nadaj to w zielonym paczkomacie. Paczkomaty te widocznie są w innym celu bo pomimo prób nie można nadać. Te czynności powinny być PROSTE a nimi nie są. Numer przesyłki to Allegro ALE000091F6BE57
@zbignex co wyświetla się na ekranie automatu One Box, gdy próbujesz nadać w nim przesyłkę?
Dzień dobry
Tego dnia miałem dwa zamówienia z Allegro Allegro ALE0000923F4E55 i Allegro ALE000091F6BE57.
By proces przygotowania i wysyłki paczek był jak najkrótszy dobieram odpowiednio,
czy to podjazd kuriera,nadanie w paczkomacie,w POP.Z informacji internatowej najbliżej miałem POP
w Trzebnicy na ul. Bochenka w Delikatesach tam je nadałem. Po godzinie otrzymałem telefon ,
że jedna z paczek nie może być nadana bo kurier powiedział że nie obsługuje paczek z takim numerem
bym spróbował np; w paczkomacie One Box .Najbliższy taki paczkomat miałem w miejscowości Widawa ,
tam podczas próby nadania wyświetlał się komunikat przesyłka o takim numerze nie może być zrealizowana .
Dopiero kolejny paczkomat przyjął...Koszty paliwa , czas to moja strata tak nie powinno to funkcjonować.
Ostatnio zamówiłem u sprzedającego towar z metodą dostawy Allegro One. Po tygodniu prób sprzedający
poddał się i wysłał mi to na własny koszt innym przewożnikiem dla uwiarygodnienia podaję nr zamówienia
by można było to sprawdzić [b8a321e0-be85-11ed-bc30-77ea44482820].
@zbignex Cześć. Paczka ALE000091F6BE57 jest obsługiwana przez One Kuriera, a paczka ALE0000923F4E55 przez UPS. Są to metody obsługiwane przez różnych przewoźników, sprawdzisz to w swoim cenniku dostaw:
Trzebnica (kod pocztowy 55-100) nie jest obsługiwany przez One Kuriera. Sprawdzisz to tutaj: https://allegro.pl/kampania/one/kurier
W takiej sytuacji najlepiej usuń One Kuriera ze swojego cennika.
Dziękuję za poradę i pozdrawiam.
Zielone paczkomaty w moim odczuciu mają dosyć często awarię z synchronizacją z bazą a skanowanie poprawnych przesyłek kończy się tym że automat nie rozpoznaje etykiety. Być może dlatego nie przyjęło paczki w automacie ?!