Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziwna sprawa:
Nadałam wczoraj przesyłkę Allegro A0028I0RE0 w automacie DPD [zawsze tak robię, nigdy nie było problemów].
Dzisiaj ta sama przesyłka wylądowała u mnie w skrzynce na listy (mały, wąski kartonik), była OTWARTA, na szczęście nic z niej nie zniknęło.
Domyślam się, że komuś otworzyła się skrytka, w której była moja przesyłka (skrytka była zarezerwowana, otwarta przez aplikację [dlaczego nie została odebrana wczoraj przez kuriera, którego widziałam na rejonie jeszcze 2 godziny później, nie wiem, może zapomniał]), ktoś wziął przesyłkę, otworzył, zbaraniał, sprawdził dane na etykiecie i ją odniósł do mojej skrzynki na listy - przynajmniej tak mi się WYDAJE, bo o 11:30 dzisiaj tracking wskazał jako "nadana" [tak jakby kurier ją odebrał, ale przecież by jej nie otwierał i nie zwracał do mnie?].
No i jeśli kurier umieścił w tej skrytce jakąś inną przesyłkę, to czy nie zauważył mojej? Przeoczył w pośpiechu?
No ale teraz - jak to ugryźć? Infolinia DPD o tej godzinie w weekend nie działa, zeskanować przesyłki i nadać ponownie nie mogę ("ta paczka ma już zarezerwowaną skrytkę w automacie paczkowym", ale nie ma opcji, żeby znowu otworzyć skrytkę i umieścić w niej paczkę).
Mogę wygenerować kolejną etykietę, ale tak szczerze to nie uśmiecha mi się płacić za etykietę z powodu czegoś, to nie jest moją winą.
@Slayers_Zellas konsultuję temat, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Slayers_Zellas najprawdopodobniej w tym przypadku kurier sprawdził przesyłkę i zauważył, że nie należy ona do automatu DPD. Przesyłki Allegro One powinny być nadawane tylko i wyłącznie w automatach lub punktach Allegro One, ponieważ w innym przypadku mogą pojawić się problemy.
Proponujemy, że anulujemy etykietę i będziesz mógł wygenerować nową, aby nadać towar ponownie.
Daj znać czy zgadzasz się na anulowanie?
Bardzo proszę anulować etykietę, mam nadzieję, że będę mogła wygenerować drugą darmową etykietę.
Natomiast co do wersji wydarzeń, absolutnie ją wykluczam. Nadaję tak przesyłki odkąd weszło Allegro One z DPD, kurier zawsze je odbierał z automatu DPD, bez problemu. Etykiety wyglądają identycznie jak "normalne" DPD, kiedy wygeneruję Allegro One i "zwykłe" etykiety DPD to nawet nie wiem, które są z Allegro One, a które zwykłe. Aplikacja też je przyjmuje bez problemu.
Natomiast nawet jeśli coś nie pasowałoby nagle kurierowi z etykietą, to nie otwierałby przesyłki, żeby obejrzeć sobie zawartość (kartonik miał rozciętą klapę, 3 warstwy taśmy klejącej przecięto, ktoś ewidentnie zaglądał do środka). Raczej ktoś odbierał przesyłkę, wziął swoją i moją, zorientował się w domu, że to nie jego przesyłka i zwrócił paczkę pod adres nadawcy na etykiecie.
Bardziej obstawiam pośpiech/rozkojarzenie kuriera, który zamiast moją przesyłkę wyjąć, wepchnął jeszcze drugą do skrytki.
@Slayers_Zellas oczywiście masz prawo wykluczać tą możliwość. Natomiast moim zadaniem jest dzielić się wskazówkami co powinieneś w danej sytuacji, a sam podejmiesz decyzję.
Nie jestem pewny dlaczego ją otworzył, może szukał faktury/paragonu, właśnie żeby zwrócić przesyłkę, abyś nadał ją poprawnie.
Anulowałem etykietę, możesz wygenerować ją ponownie (oczywiście jest to darmowa etykieta).