anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak sprawić aby przewoźnik odebrał przesyłkę z automatu allegro one?

as-lublin
#7 Wielbiciel#

Jak sprawić aby przewoźnik odebrał przesyłkę z automatu allegro one?

Od 10 marca przesyłka z opcją "dostawa dzisiaj" nie została odebrana przez przewoźnika i dostarczona do kupującego. Przesyłka była nadana z trudnościami, etykieta nie została odczytana przez skaner, obsługa otworzyła paczkomat zdalnie. Niestety dalej nic nie zrobiła, przesyłka ma status widoczny w allegro jako do nadania. Dzwoniłem już 4 razy do allegro one prosząc aby ją wyjęli z automatu paczkowego i zawieźli do kupującego, który czeka na swoją przesyłkę. Niestety same zapewnienia typu już się robi, zaraz będzie wszystko OK i nic. Dalej czekam. Mam tam pójść i "wyjąć" sam swoją przesyłkę?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@as-lublin Czy posiadasz numer zgłoszeń w tej sprawie? Podaj mi proszę numer przesyłki, której dotyczy ta sytuacja.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

as-lublin
#7 Wielbiciel#

Numer przesyłki ALE00006EDB3AE1 

oznacz moderatorów

as-lublin
#7 Wielbiciel#

Do tego 2 razy napisałem reklamację od tej usługi i miałem dostać potwierdzenie zgłoszenia reklamacji na e-mail ale jak nietrudno zgadnąć nic na email nie wpłynęło, nawet potwierdzenie zgłoszenia reklamacji.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@as-lublin już wyjaśniam sytuację Twojej przesyłki i wrócę do Ciebie z informacjami, gdy tylko dostanę dostanę szczegóły. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

as-lublin
#7 Wielbiciel#

Dziękuję że się zainteresowałaś moją sprawą.

Szczegóły podałem na górze, trzeba tylko ruszyć sprawę aby ktoś odebrał paczkę i dowiózł ją do odbiorcy. Nikt mi nie daje odpowiedzi, każdy twierdzi, że już załatwia. Minęło już 4 dni a paczka miała być dostarczona tego samego dnia.

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@as-lublin znana już wszystkim odpowiedź z allegro. 
Za doręczenie przesyłki do kupującego odpowiada SPRZEDAWCA! Jeżeli kurierzy Allegro nie mają teraz wolnego czasu aby odebrać Twoją przesyłkę powinieneś to zrobić za nich i doręczyć towar klientowi. 

oznacz moderatorów

as-lublin
#7 Wielbiciel#

Oczywiście to jest najlepsze rozwiązanie, zresztą nie zamierzam już korzystać z allegro one, tylko pozostaje do rozwiązania problem jak odzyskać przesyłkę, nadam ją sam InPostem.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@as-lublin otrzymałeś już od nas wiadomość mailową w tej sprawie, więc sprawdź proszę swoją skrzynkę pocztową. Bardzo przepraszam za całą sytuację, kurier jeszcze dziś postara się odebrać tę paczkę.  

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_  "kurier jeszcze dziś postara się odebrać tę paczkę" - co za wspaniały łaskawy kurier, gdyby wszyscy tak się przykładali do swojej pracy i się postarali. 🤣

oznacz moderatorów

as-lublin
#7 Wielbiciel#

Kurier się nie postarał i nie odebrał paczki, wstydzę się przed kupującym za całą sytuacją. Kurier też niby anonimowy ale jemu wsio rawno.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@as-lublin Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość mailową z wyjaśnieniem dziś, więc sprawdź proszę swoją skrzynkę mailową. Kurier odebrał tę przesyłkę z automatu Allegro One Box dzisiaj, o godz. 11:33 i jeszcze dziś przesyłka powinna trafić do kupującego. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów