anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier Orlen przestał do mnie przyjeżdżać

cute-as-hell
#8 Zapaleniec

Nie wiem już co mam robić. Zagraniczne paczki, które ma odebrać Orlen czekają na odbiór już ponad tydzień! Zgłaszam problemy z podjazdem, allegro obiecuje nie liczyć tych zamówień do statystyk i odezwać się jak wyjaśnią sprawę i nikt nic nie wyjaśnia, nikt się nie odzywa i nikt nie przyjeżdża po paczki. Nadałam nowe etykiety żeby móc zamówić nowy podjazd. Nie przyjechał i nie mogę tego nawet zgłosić bo dla tych zamówień jest już zgłoszenie. Polskie paczki zawiozłam do punktu, ale zagranicznych nie da się nadać w innych sposób niż przez podjazd. 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @cute-as-hell, podaj proszę przykładowe numery przesyłek, które nie zostały odebrane. Zgłoszę pilnie interwencję w tej sprawie.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

cute-as-hell
#8 Zapaleniec

Z4624524262 i Z1295364319

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Bardzo dziękuje @cute-as-hell, sprawa została zgłoszona.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

cute-as-hell
#8 Zapaleniec

Minęło kolejne dwa dni. Kuriera jak nie było tak nie ma. Paczki czekają od 17.09 dziś jest 29.09. Klienci wkurzeni. Wczoraj zleciłam podjazd po polskie paczki Orlen. Znowu nie przyjechał. Paczki znowu zawiozłam do punktu, ale zagraniczne czekają. Dostałam odpowiedź ze zgłoszenia z dnia 17.09. kurier twierdzi, że zastał firmę zamkniętą, ponowił podjazd kolejnego dnia i znów było zamknięte więc zlecenie zostało zamknięte. Tylko, że to nie jest adres firmowy tylko prywatne mieszkanie w bloku w którym jestem cały czas, więc wygląda na to, że nawet go nie było w pobliżu.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cute-as-hell widzę, że przekazałeś już tę informację w prowadzonej korespondencji 64136440. Doradczyni opiekująca się Twoją sprawą skontaktowała się z przewoźnikiem. Sprawa zostanie zweryfikowana z kurierem a podjazd ponowiony. Dalsze informacje otrzymasz w prowadzonej korespondencji. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

cute-as-hell
#8 Zapaleniec

To jest już 4 doradca który kontaktuje się z przewoźnikiem, a kuriera jak nie było tak nie ma od 17.09! Oczekuję konkretnej propozycji rozwiązania problemu, przecież to jest jakiś absurd, że zagranicznych paczek nie da się nadać inaczej niż przed podjazd, a kurier nie chce przyjechać!

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cute-as-hell rozumiem Twoją frustrację, zapewniam jednak, że ze swojej strony robimy wszystko żeby rozwiązać problem z podjazdem. Poprosiłam o priorytetowe zaopiekowanie się Twoją sprawą. 

Alicja
oznacz moderatorów

cute-as-hell
#8 Zapaleniec

Po ponad dwóch tygodniach oczekiwania na kuriera zawiozłam paczki pod inny adres skąd zostały zabrane bez problemu. Mam dwa pytania. Czy jeśli kurier Orlen zaznaczył że firma była zamknięta i nie wydano mu paczek to czy ja płacę za pusty podjazd? Oraz druga sprawa: paczki Orlen polskie i paczki zagraniczne Packeta odbierane przez Orlen to w Waszych formularzach dwie różne metody wysyłki. Nie da się (a przynajmniej ja nie umiem) zlecić podjazdu po nie razem na jednym zleceniu. Zawsze zlecam jeden podjazd np po paczki zagraniczne, a kurier zabiera wszystko. Tylko, że teraz przy tych problemach z podjazdem okazało się, że paczki po które podjazd nie był zlecony nie mogą być wykluczone ze statystyk. Czy w takim razie powinnam zgłaszać dwa zlecenia na ten sam dzień pod ten sam adres żeby objąć zleceniem wszystkie paczki czy jak to się robi?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cute-as-hell stałe podjazdy kuriera dla przesyłek zagranicznych są bezpłatne. Podjazd powinien być zamówiony dla każdej przesyłki, którą kurier ma odebrać podczas podjazdu. 

Sandra
oznacz moderatorów

cute-as-hell
#8 Zapaleniec

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Nie pytam o stałe podjazdy. Pytam czy jeśli zamówiłam podjazd kuriera jednorazowo, a kurier zaznaczył że nie wydano mu paczek bo nikogo nie było to czy ja płacę jakąś karę za pusty podjazd.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cute-as-hell nie, opłata nie powinna się pojawić. Gdyby tak się stało, zgłoś to proszę do nas. Dodatkowo ponownie interweniujemy u przewoźnika w sprawie tego podjazdu, więc będziemy to jeszcze wyjaśniać. 

Ola
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cute-as-hell To, co mogę Ci jeszcze podpowiedzieć, wynika bezpośrednio z informacji w naszym artykule: kurier ORLEN Paczki może odebrać od Ciebie przesyłki Allegro Delivery. Dlatego w pierwszej kolejności polecamy zamawiać podjazdy w ramach Allegro Delivery i przekazywać w nich paczki zagraniczne, o ile masz taką możliwość. Jeśli w trakcie zgłaszania problemu z podjazdem prześlesz w wyjaśnieniu informację, że podjazd był zlecony do innej przesyłki i podasz jej numer, doradcy będą w stanie sprawdzić dane i wykluczyć dla Ciebie takie zamówienia sprawniej bez dodatkowych późniejszych pytań o podjazd.

Ola
oznacz moderatorów

cute-as-hell
#8 Zapaleniec

Bardzo dziękuję za konkretną odpowiedź

oznacz moderatorów