anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja dostawy Allegro One Box

rzapis88
#7 Wielbiciel#

Mam mały kłopot , Kupujący zgłosił do Allegro reklamację na dostawę otrzymał uszkodzony produkt  oraz  opakowanie  cytuję kupującego

Karton zewnętrzny jak i wewnętrzny jest przedziurawiony co ewidentnie było efektem działania jakiejś siły w taki sposób że zawartość przebiła się przez opakowanie w efekcie czego towar się uszkodził. Nie wiem na jakim etapie to mogło nastąpić ale sam karton był wciśnięty w skrytkę dość solidnie. Jeżeli potrzebują Państwo zdjęć opakowania z bardziej widocznymi miejscami uszkodzenia, podeślę takowe " 

na co Allegro odpowiedziało po około godzinie ,że cytat

" niestety przesyłka nie była odpowiednio zabezpieczona na czas transportu. "

Co więcej Allegro w imieniu kupującego otworzyło dyskusję abym doszedł z nim " jakoś do porozumienia " umywając całkowicie ręce 

Towar zapakowany w pudełko kartonowe producenta oraz dodatkowe pudełko , kontaktowałem się z kupującym który nie ma do mnie żadnych uwag na temat zapakowania towaru tylko ewidentnie do firmy przewozowej realizującej dostawę 

Co zrobić w takiej sytuacji bo nie mam bladego pojęcia , nie spotkałem się jeszcze z taką akcją  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@rzapis88 Jeśli kupujący uważa, że z Twojej strony sprawa jest wyjaśniona, może podjąć decyzję o zakończeniu dyskusji. Zanim to zrobi, może też poprosić o wypowiedź w dyskusji pracownika Allegro.

Ma również możliwość kontynuowania korespondencji w sprawie zgłoszonej reklamacji.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

rzapis88
#7 Wielbiciel#

Może zamknąć dyskusję i zostać z uszkodzonym przedmiotem ? , czy ma odesłać towar i ja mam zapłacić za uszkodzenie przesyłki w transporcie ? 

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@rzapis88

Reklamację do przewoźnika powinien zgłosić odbiorca, bo to on jest w posiadaniu przesyłki i jej zawartości.

Tu należy też pamiętać, że przyjęcie przesyłki z widocznymi śladami uszkodzenia, jest równoznaczne ze zrzeczeniem się wszelkich roszczeń od przewoźnika (art. 87 ust. 6 ustawy Prawo pocztowe). Jest to nieodwoływalne.

oznacz moderatorów