Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam mały kłopot , Kupujący zgłosił do Allegro reklamację na dostawę otrzymał uszkodzony produkt oraz opakowanie cytuję kupującego
" Karton zewnętrzny jak i wewnętrzny jest przedziurawiony co ewidentnie było efektem działania jakiejś siły w taki sposób że zawartość przebiła się przez opakowanie w efekcie czego towar się uszkodził. Nie wiem na jakim etapie to mogło nastąpić ale sam karton był wciśnięty w skrytkę dość solidnie. Jeżeli potrzebują Państwo zdjęć opakowania z bardziej widocznymi miejscami uszkodzenia, podeślę takowe "
na co Allegro odpowiedziało po około godzinie ,że cytat
" niestety przesyłka nie była odpowiednio zabezpieczona na czas transportu. "
Co więcej Allegro w imieniu kupującego otworzyło dyskusję abym doszedł z nim " jakoś do porozumienia " umywając całkowicie ręce
Towar zapakowany w pudełko kartonowe producenta oraz dodatkowe pudełko , kontaktowałem się z kupującym który nie ma do mnie żadnych uwag na temat zapakowania towaru tylko ewidentnie do firmy przewozowej realizującej dostawę
Co zrobić w takiej sytuacji bo nie mam bladego pojęcia , nie spotkałem się jeszcze z taką akcją
@rzapis88 Jeśli kupujący uważa, że z Twojej strony sprawa jest wyjaśniona, może podjąć decyzję o zakończeniu dyskusji. Zanim to zrobi, może też poprosić o wypowiedź w dyskusji pracownika Allegro.
Ma również możliwość kontynuowania korespondencji w sprawie zgłoszonej reklamacji.
Może zamknąć dyskusję i zostać z uszkodzonym przedmiotem ? , czy ma odesłać towar i ja mam zapłacić za uszkodzenie przesyłki w transporcie ?
Reklamację do przewoźnika powinien zgłosić odbiorca, bo to on jest w posiadaniu przesyłki i jej zawartości.
Tu należy też pamiętać, że przyjęcie przesyłki z widocznymi śladami uszkodzenia, jest równoznaczne ze zrzeczeniem się wszelkich roszczeń od przewoźnika (art. 87 ust. 6 ustawy Prawo pocztowe). Jest to nieodwoływalne.