anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja na pracę kuriera

elciab
#1 Nowicjusz

Szanowni Państwo,
składam reklamację dotyczącą rażąco nieprawidłowego doręczenia mojej przesyłki.
Przesyłka nie została dostarczona pod wskazany adres, lecz pozostawiona w zupełnie innym miejscu – w obcej firmie, bez mojej wiedzy, zgody oraz bez jakiegokolwiek potwierdzenia odbioru. Takie postępowanie jest całkowicie niedopuszczalne i stanowi naruszenie podstawowych zasad bezpiecznego doręczania przesyłek.
Sytuacja jest tym bardziej bulwersująca, że przesyłka była przeznaczona dla osoby ciężko chorej, dla której terminowe i prawidłowe doręczenie miało szczególne znaczenie.
O całej sytuacji dowiedziałam się wyłącznie dzięki uczciwości pracownika firmy, w której kurier pozostawił paczkę. To właśnie on zadzwonił na numer telefonu podany na przesyłce, informując, że znajduje się ona u niego i że nie wie, co powinien z nią zrobić. Gdyby nie jego odpowiedzialna postawa, przesyłka mogłaby w ogóle do mnie nie trafić.
Oczekuję pisemnego wyjaśnienia, dlaczego kurier samowolnie pozostawił przesyłkę pod niewłaściwym adresem, z pominięciem odbiorcy, oraz informacji, jakie działania zostaną podjęte, aby podobne sytuacje nie miały miejsca w przyszłości.
Liczę na rzetelne rozpatrzenie reklamacji oraz wyciągnięcie odpowiednich konsekwencji wobec osób odpowiedzialnych za zaistniałą sytuację.
Z poważaniem
Elżbieta Biernacka/ Teresa Wójcik

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@elciab nic nowego, szkoda Twojego czasu, na przyszłość warto pomyśleć nad sprawdzonym przewoźnikiem 😄

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@elciab Cześć. Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. 

Publiczne forum nie służy jednak do zgłaszania oficjalnych reklamacji. Aby doradcy mogli zająć się Twoim zgłoszeniem, zachęcam do kontaktu przez formularz.

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów