Szanowni Państwo,
składam reklamację dotyczącą rażąco nieprawidłowego doręczenia mojej przesyłki.
Przesyłka nie została dostarczona pod wskazany adres, lecz pozostawiona w zupełnie innym miejscu – w obcej firmie, bez mojej wiedzy, zgody oraz bez jakiegokolwiek potwierdzenia odbioru. Takie postępowanie jest całkowicie niedopuszczalne i stanowi naruszenie podstawowych zasad bezpiecznego doręczania przesyłek.
Sytuacja jest tym bardziej bulwersująca, że przesyłka była przeznaczona dla osoby ciężko chorej, dla której terminowe i prawidłowe doręczenie miało szczególne znaczenie.
O całej sytuacji dowiedziałam się wyłącznie dzięki uczciwości pracownika firmy, w której kurier pozostawił paczkę. To właśnie on zadzwonił na numer telefonu podany na przesyłce, informując, że znajduje się ona u niego i że nie wie, co powinien z nią zrobić. Gdyby nie jego odpowiedzialna postawa, przesyłka mogłaby w ogóle do mnie nie trafić.
Oczekuję pisemnego wyjaśnienia, dlaczego kurier samowolnie pozostawił przesyłkę pod niewłaściwym adresem, z pominięciem odbiorcy, oraz informacji, jakie działania zostaną podjęte, aby podobne sytuacje nie miały miejsca w przyszłości.
Liczę na rzetelne rozpatrzenie reklamacji oraz wyciągnięcie odpowiednich konsekwencji wobec osób odpowiedzialnych za zaistniałą sytuację.
Z poważaniem
Elżbieta Biernacka/ Teresa Wójcik
@elciab nic nowego, szkoda Twojego czasu, na przyszłość warto pomyśleć nad sprawdzonym przewoźnikiem 😄
@elciab Cześć. Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja.
Publiczne forum nie służy jednak do zgłaszania oficjalnych reklamacji. Aby doradcy mogli zająć się Twoim zgłoszeniem, zachęcam do kontaktu przez formularz.