Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem przedmiot w kwocie 41zł + wysyłka 37zł.
Towar ma być wysłany z chin.
Obecnie ma status "Oczekuje na nadanie"
Czy jak kliknę zwrot towaru, to otrzymam cały zwrot łącznie kosztem nie nadanej jeszcze przesyłki czyli 41+37zł?
Tak.
Kliknąłem zwróć towar, zaznaczyłem ten przedmiot i na dole jest informacja "Razem do zwrotu 41zł". Czy na pewno zwróci też za wysyłkę?
Jak nie nadal to ma obowiązek zwrotu całości. jak nie zwróci to wróć i pomożemy.
@LEW433 @pawlik118 jak nie nadał? uaktualnienie wysyłki z Chin ma miejsce na granicy polskiej jak paczka zmieni nr śledzenia na polski
A co obchodzi kupującego?
A to ze ustawowo jak nadał to koszt zwrotu leży po jego stronie w tym nie można odstapić od umowy i zwrócić czegoś czego się nie dostało.
na stronie przewoźnika Yun Express jest info
@pawlik118 jeśli ten tracking jest prawdziwy to powinien nie wysłać towaru i zwrócić kasę do 14dni wg ustawy od zgłoszenia odstąpienia od umowy
Zgłosiłem zwrot allegro. Wg allegro do zwrotu jest tylko 41zł. W wiadomości prywatnej napisał mi "Oczywiście, kochanie. Natychmiast zwrócę ci pełny zwrot pieniędzy. Chociaż jestem również bardzo chętny do zakończenia tej transakcji." zobaczymy, jak się to zakończy..
Dziękuję wszystkim za rozmowę, okazane wsparcie i dodanie odwagi. Na konto wrócił zwrot pełnej kwoty 78zł (za towar i wysyłkę), pomimo, że w karcie zwrotu jest napisane "do zwrotu 41zł". Nie wiem, czy to dobra wola Chińczyka, czy powtarzalne rozwiązanie systemowe. pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję
PS poniżej korespondencja ze sprzedającym
I made a return via allegro.pl
Please do not send the goods.
I am asking for a refund of PLN 77.89 to my account (given in the Allegro refund).
I'm sorry for the trouble
Oczywiście, kochanie. Natychmiast zwrócę ci pełny zwrot pieniędzy.