anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Pay na raty a zwrot zakupionego towaru.

MAMY ROZWIĄZANIE!
ekard82
#7 Wielbiciel#

Załóżmy że zakupiłem coś za 4000zł, a w ratach mam oddać 4800. Żadnej raty jeszcze nie spłaciłem, Ja zwracam towar, a sprzedawca zwraca 4000zł do Allegro Pay, które otrzymał. Umowa z na te raty z Allegro Pay zostanie rozwiązana czy nadal będę musiał spłacić te 800zł z umowy?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
kostas11
#21 Demiurg#

@ekard82 przeliczą Ci odsetki, kredyt a zakup to dwie różne umowy, jak sprzedawca się ociągnie z oddaniem kasy to będziesz musiał spłacać jak przyjdzie termin 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
ekard82
#7 Wielbiciel#

No właśni się tak zastanawiam, czy zwrócić towar. Po przemyśleniu sprawy zakupiłbym jednak coś innego ale jak mam i tak zapłacić odsetki to już wole zostawić już to co kupiłem bez kombinowania.

Ale dajmy na to, że sprzedawca zwróci te 4000 za zakup do mnie albo bezpośrednio do Allegro Pay jeszcze przed pierwszą spłatą. To co z pozostałymi 800zł? Będzie to anulowane czy trzeba będzie spłacić?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@ekard82 przeliczą Ci jak spłacisz ( sprzedawca odda do Pay ) i zapłacisz pewnie kilka złotych 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
ekard82
#7 Wielbiciel#

To przy okazji zadam podobne pytanie. A co jeśli rozmyśliłem się i nie chciałbym płacić powiedzmy tych 20 rat i spłaciłbym te 4000 od razu? Też to przeliczą czy w tym przypadku jednak nie?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@ekard82 zawsze przeliczają jak spłacasz wcześniej nie ważne czy Ty czy sprzedawca przy zwrocie, zapłacisz odsetki za okres posiadania kredytu 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
ekard82
#7 Wielbiciel#

Dzięki za info.

oznacz moderatorów