anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Pay nie anulowało płatności mimo zwrotu towaru

madziulek9161
#1 Nowicjusz

Dzień dobry,

co zrobić i gdzie zgłosić daną sytuację; Dokonałam zakupu z Allegro Pay, towar jednak okazał się Niezgodny z oczekiwaniem więc go odesłałam. Sprzedawca zaakceptował zwrot towaru, ale na Allegro Pay nadal widnieje, że muszę zapłacić za towar który zwróciłam. Czy powinnam to zgłosić w jakiś sposób czy po prostu trzeba czekać.. pozdrawiam

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@madziulek9161 To Ty odpowiadasz za dotrzymanie terminu płatności Allegro Pay, a nie sprzedawca. Jeśli termin się zbliża, a sprzedawca jeszcze nie zlecił zwrotu środków, to Ty powinnaś opłacić należność. Następnie, gdy sprzedawca zleci zwrot środków, na Twoim koncie Allegro Pay pojawi się nadpłata, którą będziesz mogła wypłacić. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

madziulek9161
#1 Nowicjusz

A może mi Pani podpowiedzieć w którym miejscu pojawi się nadpłata środków by można było ją wypłacić? Od sprzedawcy uzyskałam informację, że zlecili zwrot środków, wiec może to ja zwyczajnie nie umiem się odnaleźć z tym? 🙂

oznacz moderatorów

w_kiwi

@madziulek9161 Widzę, że zwrot rzeczywiście został już sfinalizowany, dlatego nie powinny widnieć zaległości w panelu Allegro Pay. Proszę, napisz do nas w tej sprawie przez formularz

Natomiast nadpłatę znajdziesz w szczegółach umowy. Na samym dole strony znajdziesz historię spłat i informację o powstałej nadpłacie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów