anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro PAY - różnica w wartości zakupu a umowy, zwrot

MAMY ROZWIĄZANIE!
konto zamknięte
Nie dotyczy

Dzień dobry,

23 listopada dokonałem zakupu z użyciem Allegro PAY. Po kilku dniach zrezygnowałem z zakupu (buty okazały się zbyt duże) i dokonałem zwrotu poprzez Allegro SMART. Sprzedawca zwrócił całą kwotę i myślałem że to wszystko.

Niestety okazało się że umowa z Allegro PAY jest na wyższą kwotę niż wynika z sumy wartości zakupionych przedmiotów. Co ciekawe dostałem dwa maile z umową (sprawdziłem to dopiero później) w odstępie dwóch minut na różne kwoty za zakup tych samych produktów.

39 PLN to nie jest majątek, ale dla zasady nie mam ochoty płacić za coś z czego nie skorzystałem a dodatkowo cała sprawa podważyła moje zaufanie do Allegro. Do tej pory nie sprawdzałem dokładnie wszystkich rozliczeń tylko płaciłem ile było pokazane na stronie.

Czy ktoś z Was miał podobny problem? Czy jest jakiś sposób w jaki mogę skontaktować się z obsługą Allegro w celu wyjaśnienia sprawy?

Pozdrawiam,

Łukasz

zakup3.pngzakup2.pngzakup1.png

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
Client:44052296
#21 Demiurg#

@konto zamknięte  kupiłeś usługę smart za 39zl razem z butami

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

Racja! Bardzo dziękuję za podpowiedź. Rzeczywiście mam FV z tego dnia za zakup Allegro SMART, nawet nie zwróciłem na to uwagi. Szkoda że nie ma tego wyszczególnionego na stronie PAY.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

To rzeczywiście SMART. Gdybym znalazł gdzieś na stronie allegro (SMART albo PAY) jakąś wskazówkę że to SMART to nie zawracałbym Wam głowy. Dziękuję za pomoc!

oznacz moderatorów
maxr01
#17 Koryfeusz#

39 zł - czego dokładnie dotyczy ta kwota?

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

To przedłużenie Allegro SMART.

oznacz moderatorów