anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro samo zmniejszyło mi środki na Allegro Pay

stanley249
#7 Wielbiciel#

Od dłuższego czasu na koncie Allegro Pay miałem 700 zł limitu. W dniu 10-06-2023 więc sprawa świeża chciałem dokonać zakupu kilku rzeczy i widziałem że miałem do wykorzystania około 200zł w Allegro Pay a wartość zakupu mieściła się oczywiście w tej kwocie bo inaczej bym nie wybierał opcji zapłaty przez Allegro Pay. W chwili dokonywania zapłaty za towary Szanowne Allegro poinformowało mnie że ze względu na brak zdolności kredytowej (nadmieniam że zobowiązania wobec Allegro Pay spłacam - inaczej nie mógłbym korzystać w ogóle z tego) mój limit został zmniejszony o 100 zł czyli do kwoty 600 zł a obecne środki które miałem do wykorzystania w chwili opłacania za towar również zostały zmniejszone o te 100 zł. Więc nie miałem już jak wspomniałem 200zł tylko 100zł. Czy takie postępowanie jest gdzieś ujęte w jakimkolwiek punkcie regulaminu? Czy nie powinienem być w jakikolwiek sposób poinformowany że Allegro chce mi zmniejszyć limit z powodu braku zdolności kredytowej? Dlaczego w ogólne w chwili zakupu tak się stało? Przez to wszystko nie mogłem kupić towarów. Nie powinno być to załatwione w inny sposób? Może samo ALLEGRO się wypowie w tej sprawie?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

krejzole
#14 Krzewiciel#

Jak mówi stare przysłowie - Kto nie ma miedzi, ten w domu siedzi

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak Allegro się wypowiadało, od 18,05 zmieniło się, wielu się limit zmniejszył: https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/18-maja-zmienia-sie-przepisy-prawa-sprawdz-jak-to-wplynie-na-tw...

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@stanley249 Jest tak jak napisał @LEW433 - 18 maja zmieniły się przepisy prawa i dostosowaliśmy do nich działanie usługi, stąd zmiany w Twoim limicie.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów