Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałem zapłacić przez AllegroPay, ale się nie dało (opcja była niedostępna), zapłaciłem blikiem - nie ma problemu. Ale szukam wyjasnienia i na razie znalazłem trzy mozliwe wytłumaczenia:
- Sprzedajacy nie jest firmą (ale przy nazwie jest napisane, ze firma, poza tym ma NIP),
- Sprzedajacy nie ma aktywnej procedury Przelewy24,
- Sprzedajacy nie jest VAT-owcem (i dlatego pisze, że nie wystawia faktur), więc AllegroPay nie traktuje go jako firmy
Próbowałem to wyjasnić przez chat, ale bot oczywiście najpierw podawał informacje z systemu pomocy wg algorytmu, a potem napisał, że nie rozumie.
Wysłałem powyzsze mailem do Sprzedającego i odpowiedział następująco:
Sprzedający to firma, ma NIP i mozna zweryfikować zatem 🙂 Nie ma firmy bez NIPu na Allegro. Dziś są ogólnie jakies problemy, bede wyjasniał, zawsze działały Przelewy24. Jesli chodzi o AllegroPay, to nie mam włączonej takiej usługi, ale prorozmawiam z Allegro jak to zrobić. Nie jestem tez vatowcem, mam inna formę rozliczenia.
Podejrzewam, że prawdziwa przyczyna to trzecia z podanych wyzej, czyli wg AllegroPay "nieVatowiec" nie jest firmą, więc AllegroPay nie da się zastosować. Ale to nieprecyzyjne i dobrze byłoby wyjasnić.
@Jureczek_K. dziękuję za zwrócenie uwagi na tę sytuację 🙂 Nie w każdej ofercie można skorzystać z Allegro Pay.
Ale Allegro Pay to zakupy na raty, nie ma nic napisane że musi być vatowcem. @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@LEW433 @Jureczek_K. To nie ma związku ze sprawą — sprzedający nawet nie musi mieć konta firmowego, żeby w ofertach była możliwa płatność z Allegro Pay.
Konto nie spełnia warunków, które umożliwiłby oznaczenie jego ofert Allegro Pay, ale szczegółowych informacji udzielić możemy wyłącznie sprzedającemu.
Właśnie, więc dlatego moje zdziwienie!🤗