Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałem podzielić zakupy z AllegroPay na raty jednak funkcja rat 0 proc jest nieaktywna pomimo aktywnego Allegro Smart. Z informacji na stronie wychodzi, że powinienem mieć możliwość podziału zakupu na dwie raty 0 proc.:
https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/14-marca-wprowadzimy-zmiane-w-ofercie-allegro-pay-1nLxBMB4bFq
Przed marcowymi zmianami w Allegro Pay miałem możliwość podziału na 3 raty 0 proc. i korzystałem z tej opcji kilka razy. Obecnie mam dwa zakupy na koncie, które kwalifikują się na bezkosztowy podział, jednak opcja dwóch bezpłatnych rat się nie pojawią - są tylko opcje 3 i więcej rat z dużym oprocentowaniem. Czy ktoś jest w stanie rozwiązać ten problem?
Podzielić przed zakupem czy po?
Po zakupie.
Tam są niejasne przepisy teraz więc zapytajmy moderację; @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@pszczola156 Zgodnie z komunikatem zawartym w artykule, który linkujesz:
"Po zakupie z odroczoną płatnością z Allegro Pay do 30 dni, będą mogli przesunąć termin swojej spłaty, wybierając od 3 do 20 miesięcznych spłat (RRSO 29,94%)".
Zgłaszany problem nie jest więc błędem. Opcja jest dostępna w koszyku, podczas zakupu.
@nat_not A co z podziałem na 2 raty>kiedy tak się da?
Czyli jak dobrze rozumiem podział zakupu na te dwie bezpłatne raty są dostępne tylko przed zakupem. Trzeba od razu przed zakupem wybrać tego typu płatność? Po zakupie raty są już tylko oprocentowane.
@pszczola156 Dokładnie tak.
W takim razie źle poinformowaliście w informacji do klientów wysyłanej mailem 13 lutego. Plan spłat miał ulec zmianie, a nie funkcjonalność usługi.
"Klienci z aktywną usługą Allegro Smart!
Płatność za zakupy z Allegro Pay będą mogli rozłożyć na 2 bezpłatne spłaty (RRSO 0%) zamiast dotychczasowych 3 spłat..."
Biorąc pod uwagę jak Was lubi UOKiK wprowadzając zmiany starałbym się napisać, że spłata może się odbyć przed zakupem co nie ma sensu bo wtedy wybieramy zakup na raty, a nie spłatę na raty.
Warto by było poinformować o tym użytkowników bo do researchu w tej kwestii zaintrygowała mnie rozmowa ze znajomi, którzy też mają SMART i którym opcja rozłożenia spłaty na bezpłatne raty również zniknęła.
Domyślałem się ale chciałem potwierdzenia przez moderację😎