Witajcie, mam konto Allegro od 24 lat, 25 minie za 7 miesięcy. Włączyli mi Allegro Pay z limitem 3000 zł. Nie chciałem tak dużej kwoty limitu więc po wielu mailach i prośbach, 3 miesiące temu zmniejszyli na moją prośbę kwotę do 200 zł.
Obecnie chciałem zwiększyć do 400 zł, by coś kupić i skorzystać z kuponu 30 zł. Klikam zwiększ, pokazuje się że sorry, ale masz max limit. Myślę- o co chodzi? Miałem limit 3 tysie i to na moją prośbę zmniejszono ją o ponad 90%. W tym czasie nie brałem żadnych innych kredytów, spłaciłem ostatni zakup z Pay w grudniu 25, dalej pracuje, zarabiam, nigdy nie byłem w BIK itp. Nic się od grudnia nie zdarzyło, tak serio, serio, PESEL obecnie niezastrzeżony.
Pisze do agenta Allegro - to samo- jak pisze 200 zł to musi być tyle, nie możemy zmienić.
Wkurzylem się. Jak Wy tak pogrywacie, to ja wypowiadam umowę Allegro Pay. Rezygnacja złożona. Są inne możliwości.
Niestety Allegro nie dba o starych klientów. Ja już nie raz się zawiodłem.
@iwanek18 Dlaczego chciałeś zmniejszyć ten limit ?
@jaszczur-ka chciał zwiększyć z 300 na 400.
Pewnie nie aktualizował swoich danych po nowym roku i mu zmniejszyli limit z 3000 na 300.
Czytaj ze zrozumieniem, a nie pobieżnie. Sam prosiłem aby zmniejszyć limit, nie chciałem aż takiego dużego limitu na koncie.
W grudniu otrzymałem maila z potwierdzeniem zmiany :
| |||||||
|
Już temat nieaktualny bo zlikwidowałem Allegro Pay. Nie będę się prosić.
@jaszczur-ka jak masz przyznany limit Allegro Pay np na 3000 zł to jest to widoczne jako otwarty limit kredytowy. I może obniżyć Twoją zdolność kredytową w przyszłości, gdybyś chciała wziąć kredyt czy pożyczkę w innym banku. Wtedy jest widoczne, że masz przyznany w Allegro limit 3000 zł do wykorzystania w każdym momencie. Ja i tak nie korzystałbym z takiej dużej kwoty zakupu, a chciałem zachować Allegro Pay więc obniżyłem do 200 zł z myślą, że jak będę potrzebować większej kwoty to poproszę o podwyższenie. Uhum, niestety w Allegro tak nie działa więc zlikwidowałem to w diabły.
Właśnie to mnie zdziwiło, że @iwanek18 chciał zmniejszyć przyznany limit. I stąd moje pytanie... bo naprawdę nie rozumiem dlaczego.
@jaszczur-ka Żeby nie kusiło 🙊