anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak wpłaty środków po zwrocie towaru

Hugo19853
#7 Wielbiciel#

Witam, odesłałem towar, a wisi w panelu Allegro pay że ja nam zapłacić, gość Niby napisał że zwraca kase oficjalnie i prosi o zamknięcie dyskusji,po czym info dalej wisi w Allegro pay że ja jestem obciążony kosztami 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Hugo19853 Czy otrzymałeś potwierdzenie (wiadomość od Allegro), że sprzedający zlecił zwrot środków? Jeśli nie, najprawdopodobniej sprzedający tego nie zrobił. 

Jeżeli zbliża się termin spłaty w Allegro Pay, powinieneś jej dokonać. Kiedy środki zostaną zwrócone, na saldzie pojawi się nadpłata, którą odeślemy na podany przez Ciebie numer rachunku.

Wklej tutaj numer zamówienia, które zwrociłeś. Sprawdzę czy sprzedający próbował zlecić zwrot pieniędzy przez nasz system.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Hugo19853
#7 Wielbiciel#
  • N7JQ/2024 nr zwrotu, Niby po wznowieniu dyskusji dostaję info że zwrot wykonany w Allegro moje zakupy -zwrot również, natomiast oddzielnego maila już nie dostałem z informacją, sprzedawca piszę że zwrot wykonał 
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Hugo19853 Podaj proszę numer zamówienia, o które chodzi.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Hugo19853
#7 Wielbiciel#

Screenshot_2024-08-23-15-59-58-621_pl.allegro.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Hugo19853 ten zwrot został anulowany. Sprzedający nie będzie mógł zlecić zwrotu przez Allegro Finanse. Powinien poprosić o Twoje dane i zwrócić wpłatę bezpośrednio na Twoje konto. 
Poprosiłam o ponowne otwarcie tej dyskusji, abyś mógł skontaktować się ze sprzedającym. Poczekaj na naszą wiadomość 
Zakup w Allegro Pay, powinieneś uregulować sam, ponieważ wpłata bezpośrednio na konto od sprzedającego nie spłaci tego zakupu, a aby nie zostały naliczone odsetki, spłata powinna zostać wykonana w terminie.

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Anulowany zwrot środków od sprzedającego? a jak wina w tym kupującego, teraz on zostal z problemem.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Hugo19853 sprzedający zlecił zwrot ponownie i teraz poprawnie się zaksięgował.
Jeśli zdążyłeś już spłacić ten zakup w Panelu Allegro Pay, to na umowie powstała nadpłata, która może zostać albo przekazana na poczet spłat innych zakup, albo wypłacona na Twoje konto (jeśli masz je uzupełnione w Panelu > opcje > "Zarządzanie nadpłatami").

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów