Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, zakupiłem w zeszłym miesiącu telefon na raty z tej aukcji:
Dostałem pozytywną decyzję ratalną, telefon jest już u mnie, niestety mam z nim problem. Okazuje sie, że telefon nie został opłacony u operatora przez co grożą jego zablokowaniem. Chciałbym rozpocząć dyskusję z sprzedającym, niestety zakup nie wyświetla się w zakładce "Moje zakupy". Co zrobić? Czuję się oszukany na 4,5 tysiąca.
Rozumiem, że allegro mi nie pomoże w tej sytuacji? Leaselink umywa ręce i odpisuje, że "zgodnie z umową" (którą umową?) nie pośredniczy w kontakcie ze sprzedającym.
@Mateooko Tu dodatkowo to nie był zakup konsumencki tylko B2B a z tego co widzę to rękojmia dla firm została w ofercie wyłączona.
Może być ciężko się dogadać ze sprzedającym - coś czuję, że bez sprawy w sądzie się nie obejdzie 😕
"o nie był zakup konsumencki tylko B2B a z tego co widzę to rękojmia dla firm została w ofercie wyłączona." można prosić o szczegóły? Chętnie zbiorę materiał dowodowy w tej sprawie.
@Mateooko Transakcja pomiędzy dwoma przedsiębiorcami więc nie chronią Cię przepisy ustawy konsumenckiej.
Najlepiej będzie nawiązać kontakt lombardem i zobaczyć jakie zajmą stanowisko - wtedy ewentualnie zasięgnąć porady u jakiegoś radcy prawnego specjalizującego się w prawie handlowym.
Jak Allegro nie jest stroną skoro oferta jest na ich stronie?
@LEW433 @Allegro nigdy nie jest stroną transakcji a tu sprawę dodatkowo komplikuje fakt, że zakupu przez allegro dokonał pośrednik a nie autor tematu.
Szanowni Państwo. Skoro moje dane widnieją na fakturze sprzedaży powinno być to jednoznaczne z zaakceptowaniem przeze mnie regulaminu sklepu lobardexpres38 na Allegro. Jeżeli nie posiadam oficjalnego potwierdzenia z allegro, że dokonałem zakupu oznacza to, że LeaseLink sam zaakceptował regulamin w moim imieniu tak? U umowie pożyczki dla firm nie ma zapisu w którym LL decyduje za mnie. Dodatkowo nie poinformowano mnie, że rękojmia dla firm została w ofercie wyłączona. Nie zdecydowałbym się wtedy na zakup. Śmierdzi to paserstwem, szkoda, że allegro bardziej nie chce zaangażować się w sytuację, bo wydaje mi się, że nie jest to odosobniony przypadek i takich sytuacji zdarza się zdecydowanie więcej. Aktualnie nie jestem chroniony w żaden sposób. Brawo Allegro. Ja jestem kupującym i to ja powinienem mieć niezbędne narzędzia do zarządzania moim zakupem. Aktualnie sytuacja wygląda tak, że Allegro umowa ręce, LeaseLink umywa ręce, a ja zostałem z niesprawnym telefonem i długiem na 4,5k...
@Mateooko Jeśli faktycznie było tak, że zostałeś przekierowany na stronę leasingodawcy bezpośrednio z allegro i będąc zalogowanym na swoim koncie to faktycznie masz rację - nie powinno to tak wyglądać.
Co do rękojmi - informacja znajduje się w ofercie w zakładce reklamacje - po prostu tam nie zajrzałeś… ale to też nie jest nic niezwykłego bo zdecydowana większość sprzedających na wyłączoną rękojmię dla firm.