anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

cesja Allegro Pay na AION Bank

lampre_2005
#1 Nowicjusz#

czy ktoś miał podobny problem i udało się go z powodzeniem rozwiązać? 

w połowie sierpnia 2023 robiłam zakupy z odroczoną płatnością, termin zapłaty przypadał na wrzesień ale po kilku dniach jeszcze w sierpniu spłaciłam zobowiązanie. Pomimo zapłaty w BIK pojawił się zapis o zobowiązaniu kredytowym w AION Bank, który jest tam do dzisiaj. Kilkukrotnie zgłaszałam sprawę do Allegro, niby złożony został wniosek o usunięcie wpisu i cofnięcie zgody na przechowywanie danych osobowych ale AION mówi, że to nieprawda i mówią, że rozpatrzą mój wniosek ale mam im przesłać umowę na odroczoną płatność, potwierdzenie zapłaty oraz wszystkie dane osobowe (pesel, dowód osob.) Typowe wyłudzanie danych, do tego są bezkarni, postraszyłam ich nadzorem finansowym ale nic sobie z tego nie robią. Jeżeli będę musiała, to ich zgłoszę do nadzoru finansowego. Czy komuś udało się doprowadzić do usunięcia wpisu w BIK? jakiś sposób?     

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

_KK
#1 Nowicjusz#

Również kupiłem coś kupiłem z odroczoną płatnością. W reklamie allegro informowało mnie że do 30 dni nie przekazują żadnych danych do banku, tymczasem po tygodniu dostaje iformację:

w ramach współpracy z Aion Bank SA przenieśliśmy wierzytelności z Twojej Umowy Allegro Pay. Sprawdź, co to dla Ciebie oznacza.

Dziękujemy, że korzystasz z Allegro Pay. W ramach współpracy z Aion Bank SA przenieśliśmy wierzytelności wybranych umów na Aion Bank SA.

WTF nigdzie nie wyrażałem zgody na transfer moich danych jedynie do BIK. Bez mojej wiedzy robią jakąs cesję, gdybym wiedział że to takie gwno od razu wziąłbym sobie np raty w tym  banku któremu ufam a nie bankowi typu krzak AION SA że co WTF???? LOL

BTW temat spłacony, wziąłem coś tydzień przed wypłatą, zwiedziony tym allegro psr aj

Wysyłąm skargę do GIODO a ty co zrobiłaś?

oznacz moderatorów