anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co o tym sądzicie?

anna2011zlotow
#8 Zapaleniec#

Drodzy Allergowicze! Mam takie przemyślenie.... w związku z tym że korzystam z Allegro Pay i ogólnie jestem zadowolona to jednak pewna rzecz mi doskwiera..... Jeśli kupujący wybierze 30 dniowy okres spłaty zobowiązania czy 3 miesięczny okres spłaty to płaci za zakup kwotę bez naliczania odsetek. W innym przypadku jeśli rozłoży je kolejno na 5.10 czy 20 rat to już po zakupie naliczone są odsetki.... mnie najczęściej zdarza się spłacić zobowiązanie w przeciągu 2,3 miesięcy - rozkładam je na więcej rat dla tzw: "buforu" bezpieczeństwa. W razie jakichś okoliczności które mogą się przecież zdarzyć będę w stanie spłacić kolejną ratę. 

Będę wdzięczna za każdą odpowiedź w tej kwestii. Kiedyś napisałam do Allegro ale nie  @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ otrzymałam odpowiedzi....

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg#

@anna2011zlotow teraz (14.03) zmieniają zasadę i za 0% będą tylko 2 raty

oznacz moderatorów

anna2011zlotow
#8 Zapaleniec#

Właśnie.... po prostu nie będzie się opłacać.....

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Przecież nie ty masz na tym zarabiać!

oznacz moderatorów

Client:109808341
#12 Orędownik#

😄

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Tobie może i nie będzie się opłacać ale tym co udzielają kredytu - tak.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@anna2011zlotow widzę, że otrzymałaś odpowiedź na swoje wiadomości. W sprawie nr 31282226 Doradczyni poprosiła Cię o doprecyzowanie, ale nie otrzymała odpowiedzi. 
Aby szczegółowo dopytać o Twoje umowy, konieczny będzie kontakt z Doradcą Allegro Pay przez formularz, jednak w przypadku wcześniejszej spłaty odsetki są proporcjonalnie mniejsze. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

anna2011zlotow
#8 Zapaleniec#

Tak owszem rozumiem proporcjonalność odsetek. Rozumiem też że bank udzielając pożyczki musi na tym zarobić to oczywiste, natomiast zastanawiam się na tym że jeśli klient wybiera dłuższy okres spłaty a w rzeczywistości spłaca to zobowiązanie w przeciągu np. 3 miesięcy (gdyby wybrał tą wersję spłaty pierwotnie rozkładając zobowiązanie na 3 miesiące nie miał by naliczanych odsetek) to nie powinien mieć tych odsetek naliczanych od pierwszego dnia zakupu. To tylko taka moja sugestia, spostrzeżenie. 

oznacz moderatorów