anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cofnięcie zwrotu

agniesia2711
#9 Pomysłodawca#

Zakupiłam stół, który otrzymałam.  Wcisnęłam więc zwrot towaru. Niestety firma nie przyjmuje zwrotów.  Doliczono mi w allegro pay kuriera.  Zwiększyła się automatycznie kwota zapłaty.  Sprzedawca tego nie może cofnąć, a od allegro otrzymałam wiadomość, że też tego nie robią.  Skoro nie odesłałam kuriera, to czemu mam płacić za kuriera?? Proszo odpowiedź. 

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

Bo pewnie na tym zarabia allegro a oni własnej kasy dobrowolnie nie oddają.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@agniesia2711 Jeśli prowadzisz już korespondencję w tej sprawie, dopytaj o powód takiej decyzji bezpośrednio osoby, które Ci ją przedstawiły.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

agniesia2711
#9 Pomysłodawca#

To znaczy?? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zakupiłam stół, który otrzymałam.  I teraz jaki powód ma być obciążenia Ciebie jakimiś kosztami, tu nie ma zwrotu, tu brak dotrzymania umowy więc otwórz dyskusję i opisz problem, Allegro powinno Ci w tym pomóc, reklamacja z powodu nie otrzymania towaru!https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Ha, ha, ha....   nawet Lew dostał wczoraj  pomroczności od upałów.

@LEW433  Ale  zasugerowałeś doskonały pomysł:  powinna być  możliwość otwarcia dyskusji z Allegro, nie ze sprzedającym lecz właśnie z Allegro.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@agniesia2711 Co to oznacza? >Zakupiłam stół, który otrzymałam.  Wcisnęłam więc zwrot towaru > po co zwracasz? > a jak zamawiasz kuriera to powinnaś go odwołać > inaczej musisz zapłacić

oznacz moderatorów

Acid2009
#8 Zapaleniec#

Oczymała więc wcisła zwrot. Normalna sprawa, nie?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Acid2009   Niestety na Allegro to sprawa całkiem normalna.  Wielokrotnie zauważyłem że gdy klikam jakąś opcję  to wyświetla się coś całkiem innego bo oczywiście jeszcze nie zdążyły się załadować wszystkie reklamy i widok ciągle się przesuwa.

Na Allegro powinno się odczekać minimum  5 minut i wtedy można ryzykować kliknięcie.

oznacz moderatorów

Acid2009
#8 Zapaleniec#

Wiekszych bzdur dawno nie slyszalem. Moze czas zmienic komputer z 2003 roku na cos lepszego + jakis kurs kąkuterowania w internacie tym całym dla seniorów?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Acid2009   Sugerujesz że Allegro powinno wprowadzić zakaz otwierania stron Allegro dla osób które mają  troszkę starszy sprzęt lub "nieodpowiedni" twoim zdaniem wiek ?

Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś zgłosił taki projekt w dziale Pomysły, na pewno będzie życzliwie rozpatrzony przez odpowiedni zespół.

A na razie sam piszesz bzdury,  faktycznie niewiele słyszałeś, niewiele wiesz.

oznacz moderatorów

Acid2009
#8 Zapaleniec#

Napisałem co sugeruję. A gdyby allegro wycieło dziadków ze starożytnymi komputerami to w rozliczeniu rocznym byłaby to strata około 4,35zł. 

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Acid2009 Niektórzy powinni zacząć od zakupu słownika ortograficznego 

oznacz moderatorów

Acid2009
#8 Zapaleniec#

Niektórzy tak, ale akurat nie ja. Ja nawet raz konkurs powiatowy wygrałem z ortografii w gimbazie 🙂 jak nie potrafisz zrozumieć żartu to może czas trochę rozruszać się intelektualnie? Serio myślisz, ze napisałem „kąkuter” zamiast komputer i „internat” zamiast internet, bo nie umiem tego napisać poprawnie?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Acid2009 Nie chcą nas chwalić, chwalmy się sami 

oznacz moderatorów

agniesia2711
#9 Pomysłodawca#

Napisalam w skrócie, ale przynajmniej bez błędów. Widać, że Pan wybrał jakiś tani, przyśpieszony kurs "kąkuterowania". I w tym przypadku nawet lepszy komputer nie pomoże.  Wyjaśnię tak,by Pan zrozumiał...."zakupiłam na allegro stół,który został do mnie dostarczony po kilku dniach. Niestety nie spełnił on moich oczekiwań.  Chciałam dokonać zwrotu i wówczas doliczono mi koszt za kuriera ,do spłaty stołu( wartość podzielona na dwie raty). Sprzedawca odpisał mi ,że ten towar nie podlega zwrotowi.  I już powiedziałam sobie -trudno,skoro w tej sytuacji nic nie mogę zrobić ,to zakup musi u mnie zostać. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt, że nie mogę cofnąć zwrotu, by kwota  spłaty powróciła do pierwotnej wersji. Jeśli nadal nic Pan nie zrozumiał, to proszę zapisać się na kurs "czytania ze zrozumieniem ". Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. 😊

oznacz moderatorów

Acid2009
#8 Zapaleniec#

Co z tego, ze bez bledow jak totalnie bez ładu i składu? Oczymała więc wcisła zwrot. To po prostu brzmi jakbyś zamówiła tylko po to żeby zwrócić. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Acid2009 jeżeli zlecenie odbioru kuriera nie było po paczkę to allegro powinno anulować te zlecenie. Pisałeś do allegro?

oznacz moderatorów

Acid2009
#8 Zapaleniec#

Orientuj sie kto zamawiał

oznacz moderatorów

agniesia2711
#9 Pomysłodawca#

Jednak "wcisnęła"

oznacz moderatorów