Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłam stół, który otrzymałam. Wcisnęłam więc zwrot towaru. Niestety firma nie przyjmuje zwrotów. Doliczono mi w allegro pay kuriera. Zwiększyła się automatycznie kwota zapłaty. Sprzedawca tego nie może cofnąć, a od allegro otrzymałam wiadomość, że też tego nie robią. Skoro nie odesłałam kuriera, to czemu mam płacić za kuriera?? Proszo odpowiedź.
Bo pewnie na tym zarabia allegro a oni własnej kasy dobrowolnie nie oddają.
@agniesia2711 Jeśli prowadzisz już korespondencję w tej sprawie, dopytaj o powód takiej decyzji bezpośrednio osoby, które Ci ją przedstawiły.
To znaczy??
Zakupiłam stół, który otrzymałam. I teraz jaki powód ma być obciążenia Ciebie jakimiś kosztami, tu nie ma zwrotu, tu brak dotrzymania umowy więc otwórz dyskusję i opisz problem, Allegro powinno Ci w tym pomóc, reklamacja z powodu nie otrzymania towaru!https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Ha, ha, ha.... nawet Lew dostał wczoraj pomroczności od upałów.
@LEW433 Ale zasugerowałeś doskonały pomysł: powinna być możliwość otwarcia dyskusji z Allegro, nie ze sprzedającym lecz właśnie z Allegro.
@agniesia2711 Co to oznacza? >Zakupiłam stół, który otrzymałam. Wcisnęłam więc zwrot towaru > po co zwracasz? > a jak zamawiasz kuriera to powinnaś go odwołać > inaczej musisz zapłacić
Oczymała więc wcisła zwrot. Normalna sprawa, nie?
@Acid2009 Niestety na Allegro to sprawa całkiem normalna. Wielokrotnie zauważyłem że gdy klikam jakąś opcję to wyświetla się coś całkiem innego bo oczywiście jeszcze nie zdążyły się załadować wszystkie reklamy i widok ciągle się przesuwa.
Na Allegro powinno się odczekać minimum 5 minut i wtedy można ryzykować kliknięcie.
Wiekszych bzdur dawno nie slyszalem. Moze czas zmienic komputer z 2003 roku na cos lepszego + jakis kurs kąkuterowania w internacie tym całym dla seniorów?
@Acid2009 Sugerujesz że Allegro powinno wprowadzić zakaz otwierania stron Allegro dla osób które mają troszkę starszy sprzęt lub "nieodpowiedni" twoim zdaniem wiek ?
Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś zgłosił taki projekt w dziale Pomysły, na pewno będzie życzliwie rozpatrzony przez odpowiedni zespół.
A na razie sam piszesz bzdury, faktycznie niewiele słyszałeś, niewiele wiesz.
Napisałem co sugeruję. A gdyby allegro wycieło dziadków ze starożytnymi komputerami to w rozliczeniu rocznym byłaby to strata około 4,35zł.
@Acid2009 Niektórzy powinni zacząć od zakupu słownika ortograficznego
Niektórzy tak, ale akurat nie ja. Ja nawet raz konkurs powiatowy wygrałem z ortografii w gimbazie 🙂 jak nie potrafisz zrozumieć żartu to może czas trochę rozruszać się intelektualnie? Serio myślisz, ze napisałem „kąkuter” zamiast komputer i „internat” zamiast internet, bo nie umiem tego napisać poprawnie?
@Acid2009 Nie chcą nas chwalić, chwalmy się sami
Napisalam w skrócie, ale przynajmniej bez błędów. Widać, że Pan wybrał jakiś tani, przyśpieszony kurs "kąkuterowania". I w tym przypadku nawet lepszy komputer nie pomoże. Wyjaśnię tak,by Pan zrozumiał...."zakupiłam na allegro stół,który został do mnie dostarczony po kilku dniach. Niestety nie spełnił on moich oczekiwań. Chciałam dokonać zwrotu i wówczas doliczono mi koszt za kuriera ,do spłaty stołu( wartość podzielona na dwie raty). Sprzedawca odpisał mi ,że ten towar nie podlega zwrotowi. I już powiedziałam sobie -trudno,skoro w tej sytuacji nic nie mogę zrobić ,to zakup musi u mnie zostać. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt, że nie mogę cofnąć zwrotu, by kwota spłaty powróciła do pierwotnej wersji. Jeśli nadal nic Pan nie zrozumiał, to proszę zapisać się na kurs "czytania ze zrozumieniem ". Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. 😊
Co z tego, ze bez bledow jak totalnie bez ładu i składu? Oczymała więc wcisła zwrot. To po prostu brzmi jakbyś zamówiła tylko po to żeby zwrócić.
@Acid2009 jeżeli zlecenie odbioru kuriera nie było po paczkę to allegro powinno anulować te zlecenie. Pisałeś do allegro?
Orientuj sie kto zamawiał
Jednak "wcisnęła"