anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy allegro pay można spłacić żeczy pod koniec dnia terminu

Client:95944775
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:95944775Tak, możesz tak zrobić. Nie ma problemu. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:95944775 Da się ale musisz to zrobić przez zsumowanie i spłatę na konto bankowe, podane jest na mailu w umowie albo Allegro Pay panelu.

oznacz moderatorów

Client:41756005
#2 Obserwator#

Co to oznacza? Nie za bardzo rozumiem co oznacza zsumowanie. Czy chodzi o poprzednie zakupy zrobione poprzez Allegro Pay? Bo załóżmy, że takowych nie było i robię zakupy (w koszyku mam kilka przedmiotów z różnych sklepów), wybieram opcję zapłać później (Allegro Pay) i wybieram opcję 3 rat do 10 października. Czy coś jeszcze trzeba zrobić, aby można było spłacić pierwszą ratę dopiero 10 października powiedzmy, że o godzinie 23.00 poprzez BLIK? 
Przy okazji, według mnie powinna być informacja dodatkowa w rozwinięciu szczegółów, że trzeba dokonać płatności do 10 x-miesiąca z 10 x-miesiąca włącznie... Lub do 10 x-miesiąca do godziny 23:59. Nie byłoby wątpliwości... Często w umowach można się z tym spotkać.

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

Użytkownikowi być może chodzilo jeśli masz kilka umów żebyś zsumowala wszystkie umowy i oplaciła ale każda umowa ma inny numer rachunku do splaty .

Jest podana informacja  do którego dnia miesiąca jest platnosc, możesz też sprawdzić hormonogram splat

Oczywiście możesz spłacić przed terminem , możesz to zrobić przelewem tradycyjnym

oznacz moderatorów

Client:41756005
#2 Obserwator#

Wiem do którego dnia miesiąca, ale nie ma informacji czy ten dzień również jest brany pod uwagę. Tak jak napisałam "do 10 x-miesiąca" -> np. "do 10 października" i pytanie było czy tego 10 października o 23:00 mogę dokonać opłaty czy do końca dnia 9 października.

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

Tak możesz do 23:59 

W harmonogramie będzie wszystko , będzie pisać 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:41756005 Odpowiedź jest taka jak wszędzie, tego dnia środki muszą zostać zaksięgowane na koncie kredytodawcy, więc jak zdążą dojść to może być i nawet 10minut do końca czasu. Ale po co tak robić?

oznacz moderatorów

Wojtek00000000
#2 Obserwator#

Czasami są rzadkie sytuacje w których np. dzień spłaty na allegro pay wypada dzień po dniu zestawieniu karty kredytowej, korzystając z której np. powinniśmy mieć wykonanych 10 transakcji w miesiącu żeby za nią nie płacić. Kilka godzin odstępu w takim scenariuszu może zadecydować, czy opłacimy zobowiązanie już w nowym okresie zestawienia karty, który byłby bardziej korzystny, bo transakcje poszłyby na poczet nowego miesiąca, czy jeszcze w starym, w którym i tak już wykonaliśmy te przykładowe 10 transakcji.

oznacz moderatorów

misiaczekmr
#10 Popularyzator#

nawet trzeba

oznacz moderatorów